tisdag 1 april 2014

På gång , femöringar och tapetsering!

 
 Här händer inte så mycket. Inte än. 
Gubben håller på med spackling och slipning av sovrumsväggarna.
Nu har han tagit fram tapetrullar och tapetbord.
Så snart, snart händer det att den första tapetvåden kommer upp.
Alltid lika spännande att se hur det blir!
Jag lovar att visa en annan dag!

Det har hänt lite i mina krukor med femöringar också.
Speciellt de blå har blivit ordentligt synliga.
De rosa har bara precis visat sig.
Men... den dyra lilla kotten jag köpte på Tradera vet jag inte hur det blir med.
Kanske att den börjar visa sig lite nu.
 
Hoppas ni som vann har bättre tur!
Äldste sonen fick en kruka med blå och de har växt till 10cm höjd!
 
 
 
 En växt som jag haft tur med när jag sått är Lobelia.
Det är så pyttesmå frön och de är så känsliga för uttorkning.
Sprayning försiktigt är att rekommendera på de små, små bladen.
Men det är så fantastiskt att de kan bli så stora och fina.
Och blomma så vackert.Härinne växer Dr.Westerlunds blomma extra mycket.
Den har fått ny jord.
 
 
Det här är en växt som jag inte vet vad den heter.
Jag tog en liten stickling för några år sedan hos svärmor.
Nu får den knappt plats i krukan.
Den är lite taggig och vass.
Är det någon som känner igen den?


Utomhus blommar blåsipporna i backarna.
Tog ett foto med mobilen och blev förvånad över kvaliten.Tulpanerna som jag köpte till födelsedagen häromveckan
börja vissna, men gör sig bra på foto ändå.


I köket har jag fått byta almanacksblad idag.
April är vi inne i nu!
Har Du blivit lurad??


11 kommentarer:

 1. Nä du, jag har klarat mig från att bli lurad idag!
  Men dagen är ju inte slut än förstås.............

  Vad gröna och frodiga dina växter ser ut, det gör inte mina kan jag tala om!
  Man kanske skulle plantera om ibland.

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Vad stora dina femöringar är !!! Nåja, mina kommer väl me !!! Äntligen har den där tomatsorten du fick visat sig. Vet inte varför den är så trög. Chokladtomaten är redan 10 cm hög. Pålitlig.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Du är duktig på att ta hand om dina växter. Dom verkar trivas hos dig.
  Jag har inte blivit lurad i dag......tror jag :)
  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Så fina dina krukväxter är. Jag har oxå en sådan grön stickig växt men vet inte vad den heter, min håller oxå på att spränga krukan:) Vi har under ett par år tillbringat en semestervecka ca 2 mil nedanför Kalmar och fullständigt förälskat oss i trakten! I sommar har vi hyrt en stuga där, bara en halv km från havet, det ser vi fram emot! Det är till den trakten vi planerar att flytta så fort vi kan och har möjlighet att avsluta jobbandet! Yngste sonen har två år kvar på gymnasiet, sen får vi se hur allt ordnar sig! Nu sparar vi så mycket vi kan och som tur är kostar ett mindre hus där nere bara bråkdelen av vad det kostar här! Jag längtar efter att få en stor trädgård på gamla dar:))
  Tror jag klarat mig ganska bra från att bli lurad idag, fast man vet ju aldrig:)
  Kram Margot

  SvaraRadera
 5. Jo, jag blev lurad av Rolf, det grämer mig för jag hade tänkt lura honom. Jag har lyckats lura honom många år i rad så i år fick han sin 'hämnd', hi hi
  Strax efter kl 8 på morgonen hoppar han upp kvickt och säger dramatiskt, jisses klockan är 12 vi har visst sovit länge, jag slängde ut katten kl. 5 och la mig igen., hur i hela friden kunde jag sova så länge. Jag säger: men herre guu vad gör det, vi är ju passionister, vi gör väl som vi vill. Är du säker att du sett rätt på klockan ? jag böjer mig fram och tittar på min väckarklocka och säger att min är minsann bara snart halv nio, så det är din klocka som är koko. Då flinar han och säger de magiska orden april . . . . . Det har glatt honom hela dagen, så kul att få göra någon glad, *fniss*
  Martin Timmel lurades ikväll på Tv, om någon eldosa att bara trycka fast på väggen, hur enkelt som helst att flytta från rum till rum. Vi har inte hört talas om denna 'teknikens-under' så något lurt är det sa vi, mkt riktigt sa han sanningen i slutet på programmet. Tänk vad många elektriker som hade blivit arbetslösa.

  Har du haft några blommor på den taggiga växten, flera äldre på hemmet har dessa, men vet ej namnet, men en sorts kaktus borde det vara, hi hi . . .

  Fy tusan för slipdamm, det är min fasa. Detta händer i huset då och då när renovering och påbättring sker, då står jag där med damsugare och försöker få bort det allra värsta innan det flyger runt i huset. Han är galen på mig för att jag måste 'störa' honom i arbetet, jag är galen på dammet och honom (ej hans fel) men det blir rejäla diskussioner och svär ord varje gång.
  Han tycker det är petitesser men inte jag, vem vill storstäda i huset i onödan, ingen av oss, ha ha.
  Men ni kanske har en bättre lösning på 'problemet och bra kommunikation, <<'fniss*

  Vilken härlig almanacka, minns den från skoltiden. Vad får man tag på den ?
  Ha de gott/ Eva

  SvaraRadera
 6. Nej, jag tror att jag har genomskådat aprilskämten... ;-)

  Så fint det växer hos dig! Jag tror att du har gröna fingrar. Och grönare kan de kanske bli... För jag har en överraskning till dig om du tittar in hos mig! Och det är inget aprilskämt. ;-)

  Verkligen skarp och fin bild på blåsipporna! Och det är något visst med tulpaner, för de är vackra i alla sina stadier av blomningen.

  Den där gröna kaktusväxten känner jag igen, men vet inte heller namnet på den. Vi har ett par sådana i släktens fritidshus. De klarar sig utmärkt utan vatten och ny jord... och visst växer de ur krukan hos oss med. ;-) De är lätta att ta skott av som får rota sig i vatten.

  Den fina almanackan känner jag också igen från kapellet här i byn.

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Mine femøringer som jeg fikk kottar av deg , har også begynt å komme opp og det er så koselig å følge med på det . Veldig spennende ! Det skal også bli spennende å se den nye tapeten dere skal ha på soverommet . Her har jeg malt og malt og jeg begynner nå å bli lei . Jeg kan ikke sette øynene på noen ting rundt meg , uten at jeg ser arbeids oppgaver , over alt. Ønsker deg en fin dag ! Klem

  SvaraRadera
 8. Sååå himla fina foton! Älskar det med blåsipporna, kompositionen är ju perfekt! Det skulle du förstora och rama in! Visst är det roligt med mobilfoton som blir så bra! Och vet du, min femöring har växt en himla massa också, glömde ju visa det i lördags. Kan man ta bort påsen nu? Åh så härligt det är med alla gröna växter, det gillar jag! Kram kram!

  SvaraRadera
 9. Dina krukväxter växer och frodas! Den taggiga är en aloe vera. Det finns olika sorter som har mer eller mindre läkande effekt. Själv har jag en riktigt ful och ranglig stackare som nästan inte har några blad kvar för dom har vi använt som plåster på mannens brännsår efter svetslopporna. Brännskador är de helt enkelt suveräna mot, även solskador och småsår.
  Man skär då av ett köttigt blad, skär bort taggarna och filéar bladet. Håller den köttiga, saftiga sidan mot skadan några sekunder och sätter sen på ett plåster som vanligt. Man kan upprepa ett par tre gånger under dagen, men sen brukar såren vara läkta dagen efter. En absolut superplanta som jag inte vill vara utan i husapoteket!

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Vad kul att det frodas så fint i dina krukor. Jag har köpt hem lite pelargonsticklingar som jag hoppas ska börja växa och frodas tills man får ställa ut dom :) Vi har en härlig tid framför oss.

  Kram Kina

  SvaraRadera
 11. Mina kottar som jag vann kom aldrig upp. Vet inte vad jag gjort för fel

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!