lördag 15 september 2012

En liten bit historia

     Idag har vi varit i vår hembygdsgård, närmare bestämt i kyrkstallarna. Hembygdsföreningen firar 50-årsjubileum i år och firar det med öppet hus i kyrkstallarna och filmförevisning med kaffe i församlingshemmet.
     Aldrig hade vi trott att det fanns så många gamla bruksföremål där, ja ett helt museum.
 Från gamla redskap, vagnar, slädar till ett mjölkrum med gammal utrustning och även  en skolsal. På svarta tavlan stod uppskrivet namnen på dom som hade undervisat i kyrkskolan år från år.

 
   Ett av dom mest intressanta föremålen var en likvagn tillverkad på vagnsfabriken där vi bor.
Den användes senast 2003 då en av de äldsta, som hade varit med och grundat föreningen här i byn
hade uttryckt sin önskan om att vagnen skulle användas vid hennes begravning.
     På bilden är denna fina likvagn, prydd med tofsar och dekorerad med änglar. Tänker mig  den dragen av två vita hästar....
.

1 kommentar:

  1. Nämen shit, vad häftigt! Ja, den vagnen tror jag ni berättat om, vad kul att få se den på nära håll! Verkar som om ni haft en härlig dag i detta vackra (men något blåsiga) väder. Kramis å gonatt!

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!