måndag 4 november 2013

Receptet

Här kommer receptet till de enkla goda skurna pepparkakorna,
som jag skrev om i förra inlägget.

Rör ihop
 
250 gr smör
1 dl ljus sirap
2 1/2 dl socker
 
 Jag använde mej av matberedaren, snabbt och lätt!
 
Tillsätt kryddorna 
 
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära 
1 tsk malen kardemumma
och
1 1/2 tsk bikarbonat

Jag blandade kryddorna med lite av de 

6 dl vetemjöl

som jag tillsatte lite i taget av
och arbetade ihop till en slät deg.

Jag formade degen till en ca 25 cm lång längd,
Plastade in degen och sedan fick den vila kallt i kylskåpet
minst en timme, gärna över natten.

Så länge väntade inte jag,
min bakades ut efter ett par timmar.

Sätt ugnen på 200 grader
och skiva den något plattade degen med en vass kniv.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Det blir många goda lite sega (ca 70 st) pepparkakor.

Lycka till!

Nu ska jag ut i solen och plantera en amaryllislök!


13 kommentarer:

  1. Takk for det du , da skal jeg prøve din oppskrift i år. Lager du Siruppsnipper også ? De med en mandel oppå vet du ? Kos deg i sola , her er det også sol, men jeg må male rekkverket i trappen. Klem

    SvaraRadera
  2. Mmm..lätt och gott! Skurna peppisar är perfekt!
    Kram'
    Carina

    SvaraRadera
  3. Härligt! Måste testas framåt jul! Kramis!

    SvaraRadera
  4. Dom kakorna såg riktigt smarriga ut, tack för receptet. Jag tycker det är så gott när dom blir lite sega.
    Ha en fortsatt fin vecka/kram

    SvaraRadera
  5. Nu blev jag sugen på att göra en deg på direkten, men får några dagar om det ska finnas några kakor kvar till advent! Sparar ditt recept! Tack!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  6. Tack för det. Solen, den har jag glömt hur den se ut....Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Tack! Det är alltid trevligt med nya recept.
    Här har vi inte sett solen idag och säkert inte i morgon heller.
    Men vi kämpar vidare, lite snö skulle nog göra det lite ljusare, men jag gillar inte att köra bil på vintern, så de här föret är nog kanske ändå bättre.
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera
  8. Tack för receptet! De där skurna pepparkakorna såg så mumsiga ut och påminner om en sorts kakor som mormor alltid bakade. Jag gillar ju vanliga pepparkakor jättemycket så jag tror att jag ska testa de där skurna pepparkakorna! :-)

    Tack snälla för den fina hälsningen hos mig, det ska bli jätteroligt att ta tag i det här med stugan, nu när jag äntligen börjar komma till skott.

    Ha en fin vecka!

    Många kramar
    Bitte

    SvaraRadera
  9. Tack, åh vad gott!! pepparkakor brukar jag börja längta efter i oktober så det är hög tid nu. Det här receptet ska jag absolut testa.
    Ha en fin vecka!!
    kram lisa

    SvaraRadera
  10. Det låter spännande och inte så svårbakat, så vi får se om jag hinner baka dem... Tack för receptet!

    Hösthälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  11. Tack för receptet, det ska jag testa snarast! Köpte en burk med pepparkakor förra veckan då jag inte känd för att dra igång pepparkaksbak, men de köpta kakorna var inte ens goda! Ditt recept låter enkelt och smidigt så det ska jag ta mig tid att baka:)
    Ha det gott!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  12. Åhh finns det något godare än pepparkakor. Har ett liknande recept och det blir ju så enkelt när man gör så där istället för att kavla ut och hålla på med formar :)

    Kram Kina

    SvaraRadera
  13. pepparkaksdoft i hela huset :) med andra ord :)
    och nu ser jag att jag kan kommentera inne hos dig igen, vad roligt
    önskar dig en fin dag
    kramar

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!