måndag 25 november 2013

Stjärna eller ljusstake?


När jag idag plockade fram mina få stjärnor  och många ljusstakar,
kom jag att tänka på en sak.
Är det ute med ljusstakar?
I vartenda reklamblad finns det massor med stjärnor.
I en massa färger, storlekar etc.
Läser man i bloggar så är det stjärnorna som ska plockas fram till advent!


Jag som köpte två nya ljusstakar förra året till köket.
Vilket föredrar ni?
Stjärna eller ljusstake?

14 kommentarer:

 1. Både och i större fönstren stjärnor och i mindre fönstren ljusstakar, det måste nog finnas av båda två.
  Ha en bra början på veckan, snart är det fredag igen!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 2. Både och givetvis!
  Det är ju jättefint med ljusstakar.............................men nu när du säger det så har faktiskt jag också sett att det vimlar av stjärnor överallt.
  Men här hos mig kommer mina "favvoljusstakar" upp som vanligt........................

  Kramen till dig,
  Anneli

  SvaraRadera
 3. Din adventstake var verkligen fin. Själv har jag både stjärnor och stakar i olika fönster. I köket har jag tre fönster och det blir en stjärna och två stakar.

  SvaraRadera
 4. Både och !! Vi har ljusstakar i alla fönster ut mot gatan , en stor stjärna, nej en stjärnring i köket och en egengjord näverstjärna i det rummet vi sitter mest i. The same procedure as every year.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Stjärna utan tvekan! Äger inte ens någon elljustake, har en stor där man sätter riktiga ljus bara som får stå i fönstret. Inte lätt det där :) Ha det bra och hoppas att du blir nöjd med ditt var, Karin

  SvaraRadera
 6. Jag har en mor som vägrat elljusstake, så det tog många år innan jag tog steget att skaffa någon
  själv, men nu finns det både elljusstakar och stjärnor hos oss! Det är nog mest elljusstakar för de där stjärnorna de går ju bara sönder! Det kommer ju så många nya modeller på ljusstakar varje år, så inte är de omoderna!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 7. Har båda delar men flest ljusstakar. Några av de gamla har jag målat om.
  Jag har också plockat fram idag och provtänt men sen tänds de inte förrän till helgen.
  Så fin din nya ljusstake är!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 8. Jag tycker om både ljusstakar och stjärnor, men vi har flest ljusstakar.Stjärnorna ger inte lika mycket ljus i fönstren som ljusstakarna. Känner att jag ligger ohjälpligt efter. Har inte börjat fundera på advent än, och det lär inte hinnas med förrän till helgen när det borde lysa i fönstren redan...

  Novemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 9. Stjärna på fot har jag ingen, nej här är det de gamla stakarna som gäller plus två vanliga hängande pappersstjärnor. Hos mig passar de bäst! Din stake var fantastiskt fin!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 10. Jag är ju mycket för stjärnor som du vet men en ljusstake har vi ju och jag skulle gärna ha fler. När jag har mer fönster en dag så.... då kan man ha fler ljusstakar! Vet du, i morse hade de satt upp ljusstakar i konditoriet mittemot - så himla mysigt! Kramis!
  PS. har börjat å titta på det du bad mig om, återkommer med förslag så snart jag hinner pilla med det..

  SvaraRadera
 11. Ja stjernene er blitt populære igjen , men jeg symes at i noen vinduer er det finest med stjerner , i andre vinduer passer lysestaker best .Det blir koselig å pynte til advent ! Ønsker deg en fin dag ! Klem

  SvaraRadera
 12. Bara ljusstakar. Har två stycken.
  Stjärnor, är egentligen vackrare, men någon sån äger jag inte.
  Hemma hos mej, går det lika så bra med tända ljus i lyktorna över Jul också :)

  Kramen från Eva

  SvaraRadera
 13. Jag tycker det är så fint med alla stjärnorna och ljusstakarna, men jag ska nu erkänna att jag har aldrig ägt en enda adventsstake att ha i fönstret, det kanske är dags. Sen tycker inte jag att det ena utesluter det andra, man ska ha det man tycker om! Jag har sett att det finns massor av stjärnor i papper så det är nog årets grej.....
  Det har gått mode i allt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Jag har en stjärna jag sydde i min ungdom, då det var inne att sy lampskärmar, den vill jag alltid ha i advent. Sedan ska jag naturligtvis ha ljusstakar också. Ha en fin 1:a advent!
  Kram, Eva

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!