torsdag 14 november 2013

Telefonterror via robot


Häromkvällen ringde det i telefonen.
Jag kände inte igen numret och jag började bli misstänksam.
Jag AVSKYR telefonförsäljare.

 För ett tag sedan ringde det en kille från en bokklubb och ville skänka mej en bok.
Bara för jag hade varit medlem för 40 år sedan och de firade jubileum
så skulle jag få en bok.
Alldeles gratis!
 Haken var bara att jag måste köpa tre böcker!
Men jag hade läst den bok han erbjöd mej.
Han erbjöd en annan bok.
Den ville jag inte ha.
Han försökte med en tredje.
Nej tack sa jag.
Jag tror  vi struntar i det här!
Med påföljd att HAN blev förbannad för jag hade tagit  hans viktiga tid i anspråk.
Ja, så dumt det kan bli,sa jag
varpå HAN lade på luren!
Faktum är att jag kände mej lite nöjd den gången....

Men när det ringde häromkvällen och jag svarade
då var det en robot som rabblade.
Ett inspelat meddelande som bad mej vara med i en marknadsundersökning.
Den skulle bara ta 3-4 minuter.
Genom att trycka på olika knappar på telefonen skulle jag ge mina svar!
Jag valde att trycka på den röda luren!
Hade jag tagit samtalet på den röda telefonen
(vilket jag gjorde när han från bokklubben ringde)
hade jag verkligen fått slänga på den röda luren.
Grrrr, jag fick ju inte ens vara ohövlig mot en mänsklig varelse den här gången!
Så uträknat!
Sanning att säga tror jag inte de får in många svar.
Vad tror du?


23 kommentarer:

 1. Förstår din reaktion kring det där.
  Själv så svarar jag numer aldrig på för mej okända telefonnummer (har nummerpresentatör), eller skyddade, vare sej det är i hemtelefonen, eller i mobilen.
  Går telefonnumret däremot att kolla upp, och det visar sej vara någon jag faktiskt känner, och vill prata med, då återkopplar jag förstås :)

  NIX, tycker jag fungerar ibland.

  Kramen från Eva


  SvaraRadera
 2. Hahhaa ja bokklubbssamtalet är fortfarande en stor favorit hos mig, helt underbart! Och nej, hur lätt är det att trycka på några knappval på den telefonen!? Hehhe. Vad komiskt att du skrev om detta just idag, när M fick 3-4 samtal från ett nummer i Kina och sen kom det ett röstsvar som sa : 0 1... läskigt! Jag tror inte heller den där undersökningen får många svar, jag skulle göra precis som du och lägga på. Haha, visst blir man nästan lite elak och njuter av att snoppa av dem. Så himla skönt att ha hemligt nummer på hemetelefonen nu men tyvärr kommer det ju ett och annat på mobilen fast de faktiskt inte får - och fastän mitt nummer inte är listat...

  SvaraRadera
 3. Nei det tror jeg de taper på å ha automatisk , men ja det var fint med de gammle telefonene hvor man virkelig kunne slenge røret på i en farlig fart . Hehhe ja jeg har gjort det noen ganger . Nå sier det ikke klikk en gang !Jeg har stadig noen som ringer fra Italia , og jeg tar ikke telefonen. Men du , så søt rød telefon du har da ! Fin dag til deg ! Klem

  SvaraRadera
 4. Ah vad stönigt!:-( Nä, jag kan inte tro att folk är så tålmodiga och faktiskt svarar på undersökningen.

  Jag är hopplös på att avspisa telefonförsäljare vilket har lett till att jag prenumererat på allt möjligt onödigt... Värst är det nog när det ringer och ingen är där, det är ju nåt företag som gör så att när personen svarat så kopplas samtalet om till närmast lediga försäljare. Så ibland är det bara tyst och man "ska" vänta tills någon behagat säga något fast det är de som ringt upp *argh* Själv har jag hemligt nummer men det är opraktiskt för många svarar inte då eftersom de tror att jag är en telefonförsäljare.

  SvaraRadera
 5. Ja, herregud, dessa telefonförsäljare. Jag tycker nästan det är oförskämt och halvkriminellt att störa vanligt folk i tid och otid. Jag svarar aldrig i telefon så länge jag inte vet vem det är, så har jag löst det. Det är bara vänner och jobbet som ringer...allt annat är marknadsundersökningar och försäljning. Du förresten, vilken härligt röd telefon!!! Vi hade en tråkigt gråvit i mitt barndomshem. Tänk att den nästan är antik i dag... usch, vad jag känner mig gammal. KRAM

  SvaraRadera
 6. Nix-registret fungera ganska bra, men inte om man är kund hos dem som ringer... De lyckas kringgå det på alla möjliga sätt. Ett annat bra sätt är att lyfta på luren och lägga på den direkt. Då slutar telefonen åtminstone att ringa... Svårt med knappval på din fina röda telefon. ;-)

  Novemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Go torsdag på dej! :o)

  Jag tror det är ett rätt kyligt klimat för dem som jobbar med att sälja via telefonen. Själv är jag så dödligt less på dessa samtal. Jag låter det ringa eller också svarar jag för att lika snabbt slänga på luren igen. Säger inte ett ord, utan lägger bara på. Då blir telefonen tyst i alla fall.

  Jag har blivit lurad några ggr. En gång var det en förslagen typ som bytte ut mitt mobilabonnemang till ett annat utan att jag gått med på det. Den knölen fick jag till slut tag på. För att göra en längre historia lite kortare...... Efter hot om polisanmälan ordnade han tillbaka till mitt gamla igen.

  Senast jag blev lurad var före jul förra året. Då ringde Canal Digital, som redan är kunder hos och gav ett erbjudande. Eftersom vi behövde nya mottagare antog jag erbjudandet. Dessa skulle b.l.a. vara inspelningsbara och jag skulle få en kabel som var värd över 1000kr. Jag var mycket noga och tydlig med att han skulle berätta ALLT. Jag sa att jag inte ville veta av något som "stod i finstilt mellan raderna". När allt väl kom så var det bara en vanlig kabel som redan satt fast och det där med att kunna spela in upptäckte vi långt senare när vi till slut beslöt oss för att testa. Man måste först köpa till ett rätt så stort USB-minne visade det sig. Så ARG man blir alltså! Efter det blir det inte fler köp eller för den delen fler svar på försäljares samtal.

  Oj, så långt jag skrev nu! :o)

  Släng på luren du också! Hahaha

  Kramar
  Monika

  Jag tycker dom själ ens tid. Det borde vara i lag förbjudet att ringa hem till någon för att sälja saker.

  SvaraRadera
 8. Ja, usch så trött man blir på alla konstiga samtal. Även fast vi är med i Nix-registret så ringer en del.

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 9. Man vet ju att dom bara gör sitt jobb, men man blir bara såå förbannad om dom ringer tre gånger från samma ställe, nog olika personer, men dom säljer typ samma tidning,. har dom ingen koll på vem som redan en gång eller två gånger sagt nej.
  Trots detta ha det så bra!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 10. Min telefon är likadan som din. Fast grå :). Den skvallrar inte heller om vem som ringer. Jag är, vi de tillfällen jag inte hinner lägga på, mycket noga med att aldrig säga "ja" nån enda gång, så att de inte kan klippa ihop nåt muntligt avtal i efterhand. Sånt har hänt har jag hört. Jag har just nu svårt att komma på nåt som är mer irriterande än en telefonförsäljare. Må vi alla slippa dem ikväll, så vi kan ha trevligt istället :)!

  Kram från Maria

  SvaraRadera
 11. Jag har ett barn som för en tid sedan undrade vad man använde en sådan där telefon till! Han var helt fascinerad när jag berättade hur man slog numret genom att dra runt skivan!
  Själv började jag känna mig väldigt gammal!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 12. Årrh kan ikke fordra telefonselgere! Jeg kjøper aldri noe per telefon og sier ifra om det med en gang. Noen er hyggelige og er ok med det, men de aller fleste er ganske frekke og spør hvorfor eller begynner med "jamen..." da slenger jeg på røret! Vi har ikke hustelefon her så de ringer på mobilen, alltid når jeg er i butikken, eller hos tannlegen. Grrr sier jeg bare! Den røde telefonen din er jo knallfin!! God helg og klemmer fra Pam

  SvaraRadera
 13. kikar in och önskar dig en trevlig helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 14. Jag gillar inte heller sådan där telefonförsäljare och varför ringer de alltid när man lagar mat? Ha en riktigt bra helg Karin

  SvaraRadera
 15. nej, de får säkert inte många svar där inte, jag avskyr också telefonförsäljare, de ger sig heller aldrig, vad man än säger, jag ska nog också bara lägga på nästa gång
  kramar

  SvaraRadera
 16. Sv: jo, man får njuta så länge plusgraderna varar :) här blåser det också rejält idag
  kramar

  SvaraRadera
 17. Ja, det är inte kul och dom lyckas ofta ringa på kvällen.Men vi har NIX och det fungerar bra. Har du provat det: http://nixtelefon.org/
  Om nån ändå ringer så skriver jag till dom att dom absolut måste stryka alla telefonnummer som har med mig att göra och så begär jag en skriftlig bekräftelse på det och får jag inte det är jag på dom igen.....Jag är lite stenhård när det gäller det där, jag känner mig kränkt. Och jag vill inte behöva bli arg på dom, fast det blir jag.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 18. Visst är det tröttsamt med dessa telefonförsäljare. Jag har ett nummer som ringer på mobilen nu flera gånger om dagen men som lägger på efter bara en signal. Undrar vad dom vill, att man ska ringa tillbaka och då öppnar man upp till något man inte vill tänka på eller?????
  Kram Kina

  SvaraRadera
 19. Ja det är otroligt irriterande med alla dessa telefonförsäljare, tycker nästan synd om de stackars försäljarna som alltid blir avspisade av mig:)) Din röda telefon är så läcker!
  Ha en skön söndag!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 20. Ack ja dessa telefonförsäljare !!! Man blir trött på dem. Bara att vara bestämd tror jag. Jo några kassar var sydda av hundmatspåsar och även kattmatspåsar. De är så välsydda och dessutom billiga. 100 kr för de stora 80 kr för de mindre.Tänk vad mycket man kan återbruka.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 21. Åh jag avskyr dessa telefonförsäljare. Helt ärligt så svarar jag aldrig i telefonen om det inte är ett nummer som finns i min telefonlista. Då kan jag efteråt kolla eniro och välja om jag bör ringa upp personen.
  Snygg telefon :-)
  Kram

  SvaraRadera
 22. Telefonförsäljare är jag aldrig vänlig mot.. Jag letar väl upp själv allt sånt jag behöver säger jag..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 23. Håller fullständigt med om avsky för telefonförsäljare, det slinker igenom någon trots nix.
  Men däremot gillar jag din röda telefon!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!