tisdag 14 januari 2014

Badrumsfix


För ett tag sedan plockade jag fram den här gamla tvålkoppen.
 Den fanns i vår gamla sommarstuga.
Nu passade den in i vårt badrum i det gamla huset.
Huset som har tre toalettutrymmen, det jag ska visa nu är det största.
För ett par år sedan tog  gubben tag i en budgetrenovering.
Vi gillar nämligen inte att slänga ut fungerande saker.
Går det att fräscha till, så använder vi det gamla.


Det här är tyvärr den enda bilden vi har av det gamla badrummet.
Men tänk er den här våtrumsväggen till mörkbruna jalusiluckor på skåpen.
Vi målade tak och väggar vitt.
Gubben hade kläckt idén med färg på befintliga väggar.
Går det så går det.
Nu har färgen suttit i snart tre år!

Här kan du klicka och se ett inlägg från min dotters blogg om vårt badrum!

Det ser ungefär likadant ut nu.
På bilderna här hade vi inte fått dit nya bänkskivor. Nu ser det ut så här istället.


Ribborna på jalusiluckorna
 byttes ut mot de här fina pärlspontspeglarna.
Det var en hel del pyssel
men resultatet blev över förväntan och värt allt arbete.
Tur man har en händig gubbe!


Spegeln ovanför tvättstället är ett gammalt fönster!
Skåpsknopparna är köpta på Ikea liksom handdukshängarna.
Hörnhyllan, som vi målade vit, köpt  på Jotex.
Vi är helnöjda med vårt badrum och  färgen sitter kvar fortfarande!


Naturligtvis hänger denna bok lätt åtkomlig vid besök härinne!

17 kommentarer:

  1. Jag kan tänka mig hur det såg ut, jag har nämligen sett badrum med sådana bruna luckor! Orangeblommiga våtrumstapeter var det också!
    Härligt att ha en så händig man som kan fixa till det så snyggt! Badrumsrenoveringar är dyra
    historier när man ska anlita fackfolk.
    Gillar fönsterspegeln!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  2. Så fint det blev! Jag blev jätteglad över att få se skåpluckorna. Har själv funderat på att göra så med våra skåpluckor i köket. Har ni använt såna där panelskivor och satt in i "speglarna" på luckorna eller är det vanliga pärlspontbrädor?

    Ha det bäst!
    Kram
    Monika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spegeln är en sarg av 10 mm kvartsstav med en 6 mm panelskiva bakom. Har du fler frågor så svarar jag gärna! Kram/Finas mammis

      Radera
  3. Så fint ni har i badrummet. Det går att fixa till det med vitt och vackra detaljer. Visste inte att det gick att måla på våtrumstapet, men det går ju att måla på sån där väv i våtrum så det funkar tydligen på annat underlag också.
    Spegeln är jättefin. Och tvålkoppen.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  4. Det ble et pent og koselig bad ! Såpekoppen er kjempefin og dassboken er på sin plass !!! God kveld til deg ! Klem

    SvaraRadera
  5. Vad fint badrummet blev! Jag gillar när man använder sig av det som redan finns, i stället för att riva ut saker som fortfarande fungerar. Vit färg och nya detaljer kan verkligen förändra ett rum!

    Här har det blivit vinter, och det rejält. Det har snöat hela dagen, och flingorna dalar sakta till marken. Det är riktigt vackert, men jag tyckte om det där mildvädret vi hade... :-).

    Ha en fortsatt fin vecka!

    Många kramar
    Bitte

    PS. Jag säger semla ;-)

    SvaraRadera
  6. Så snyggt !! Och vad roligt att fixa till och förnya. Vi brukar ha ett projekt till mannens semester, men det får bara ta en vecka. Då kör vi hårt !! För övrigt blir det mest småfix
    Kram Eva

    SvaraRadera
  7. Ja det är verkligen häftigt hur fint man kan göra det genom att använda befintliga saker och vara lite klurig och händig. Det blev så fint och så mycket fräschare och ljusare. Handdukarna du har på bilderna passar perfekt. Hihi ingen badkarsbild, dock ;-) Kramis!

    SvaraRadera
  8. Det var ett intressant inlägg för jag förstår inte hur alla orkar och har råd att totalrenovera badrum och kök hela tiden. Det är helt underbart att kunna ordna till det så jättefint som ni gjort! Tittade in hos din dotter också (jag visste inte att det är din dotter!!! Kul!). Man tycker att många borde sansa sig och nöja sig med det man har när man faktiskt kan göra det så fint utan att bara hiva iväg!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  9. Så snyggt det blev! Det kanske vore en idé att ta efter, för vi har pratat om att renovera våra två badrum i många år, men det blir aldrig av... För mycket jobb och för dyrt, och egentligen inte så nödvändigt. Det ena av våra badrum är ganska hyfsat, men det andra är verkligen en riktig 70-talshistoria...Vad använde ni för färg? Har ni även dusch vid målad vägg? Nu fick jag lite idéer som kanske kan verkställas utan större problem. ;-)

    Vinterhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Färgen vi använde var en vattenbaserad färg från Rusta!! Vi ansåg det hela som ett experiment, därför valde vi en billig färg. Vi fick nog måla 3-4 varv för att få det att täcka.
      Vi har ett badkar som vi mest använder att duscha hunden i, men visst stänker vi ner väggen där. Men vi är som sagt jättenöjda med den billigare varianten av badrumsrenoveringen. Hör gärna av dej om du har fler frågor och lycka till med ert projekt! Kram/Finas mammis

      Radera
  10. Verkligen annorlunda vill jag lova, har man bara lite bra idéer så blir det perfekt som ingen annan har. Jag förstår att du är nöjd för det blev kanonbra.
    Vi renoverade badrummet för snart två år sedan och jag har nog inte visat upp det på bloggen. Undrar om jag ska göra det, måste kolla igenom gammla bilder . . . .

    Må fint/ Eva

    SvaraRadera
  11. Åh vad jag gillar sånt här.. Jag tror inte det finns mycket man inte själv kan fräscha till så att det känns nytt.. Superfint blev det..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  12. Hade gärna återvunnit vårt badrum ifall det funkat.Men tiden före djupborrad brunn och vattenrening har gjort spår på det gamla 60-talsporslinet. Tyvärr. Annars så fungerar de ju... men nu blir det ny matta på vägg o golv istället för den spruckna mattan och tapeter som delat sig här o där. Och så en efterlängtad ångdusch och ett handfat som inte har gul-bruna fartränder av åratals vatten med div metaller o sånt. Förti-femti år, det är väl lagom arbetstid för ett gammalt badrum? (Min man tillverkade just den här modellen av tapeter på sitt första jobb på börja sjuttiotalet...)
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  13. Jo jag förstår att allt går inte att fräscha upp! Det vi gjorde speciellt med väggen var en chansning och än fungerar det. Nu var ju vårt badrum "bara" dryga trettio år och vi har också en nyare inkaklad duschhörna med golvvärme. Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  14. Så otroligt fint det blev!! Och visst ska man använda det som går, att köpa nytt hela tiden känns både fel och oekonomiskt. Sen kanske man inte får räkna in allt arbete som blir...tur han är händig mannen din!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  15. Det blev jättebra! Jag tycker att det ser snyggt och mysigt ut, för en toalett kan väl vara mysig också :) Jag ska måla i tvättstugan men det är länge dit. Håller på att måla lite överallt. Måste göra klart ett rum i taget.

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!