torsdag 23 januari 2014

Tandläkarbesök!


I går var jag på besök på mitt gamla jobb!
Ett besök, som inte alla skulle gillat.
 Jag har nämligen jobbat som tandsköterska i många år.
Jobbat på "vanlig" folktandvård.
Jobbat med rädda barn.
Jobbat med barn som måste ha tandställning.
Jobbat med rädda vuxna.
Jobbat på en avdelning där vi opererade ut visdomständer hela dagarna.
Listan kan göras lång över de olika arbetsställen jag jobbat på.
De sista åren innan jag gick i pension
jobbade jag nog på en arbetsplats med den vackraste utsikt man kan ha.
Utsikt över vatten, bryggor och båtar.
På vintern ibland en isbelagd vy att se ut över.
Det var där vi var i går, som patienter, gubben och jag.
Ett besök som många bävar för, det vet jag.
Både vad gäller rädsla och ekonomi.
Vi hade tur båda två.
Klarade besiktningen.
Det hjälper att borsta tänderna ordentligt och att använda tandtråd dagligen.
Som belöning blev det en liten blomma!
Till mej!

16 kommentarer:

 1. Jag gruvar mig redan för i höst är det dags igen... fy, tänk att det är så ångestladdat utlämnande att ligga där och gapa! Fast det brukar gå bra... men ändå är det lika uschligt!!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Usch, svimmar nästan av att läsa det du skriver…
  Fortfarande inte fått min kallelse som brukar komma i slutet av november.
  Oh nej, jag ska inte ringa och stöta på… inte än i alla fall!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 3. Peppar, peppar, tillhör också dem som går igenom med blankt papper varje år... man får jobba så mycket man kan och hoppas på det bästa. Tror nog du var en väldigt populär tandsköterska, som gjorde att folk gick därifrån o tänkte "det var ju inte så farligt det här..."
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 4. Å va skönt. Ja jag brukar också klara besiktningen och maken med....fast ibland så händer grejer speciellt i vår ålder. Och vilken underbart vårblomma du fick till dig själv.
  Kram på dig från Maria

  SvaraRadera
 5. Såklart att du var värd en blomma, ha det bra Karin

  SvaraRadera
 6. Jeg pleier aldri å ha noe hull i tennene , så det pleier å gå greit, men fyyyy så dyrt det er og jeg tenker på alle de unge som prioriterer bort et tannlegebesøk fordi det er vannvittig dyrt. Sønnen min var hos tannlegen i dag og fukk beskjed om at det vil koste han 8000 kr å bore i 6 hull. Jeg synes det er helt horribelt !!! Klart du fortjente en så fin Primula ! Jeg kjøpte meg tre i dag og tenkte vise de frem i morgen . God kveld til deg ! Klem

  SvaraRadera
 7. Så skönt att ni båda blev godkända på besiktningen! Då är man värd en blomma!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 8. Jag tillhör nog dom som tycker det är trevligt att gå till tandläkaren, jag känner mig så sund och att jag tar hand om mig när jag varit där och jag har aldrig varit det minsta rädd. Men så har jag, hittills, jättefina tänder, bara lagat ett enda hål när jag var 9 år och det fick iofs göras om för några år sedan och tanden rotfylldes, men det gick galant.
  Jag fick dock ingen blomma jag!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Det tror jag det att du var värd en blomma efter en godkänd besiktning, det är alltid trevligt att komma ut från tandläkaren med dom beskeden.
  Ha en skön helg/kramen

  SvaraRadera
 10. Me encantan las fotografías, son geniales. Ha estado un regalo el visitar tu bloc, te invito visitar el mio y si te gusta espero que te hagas seguidora.
  Elracodeldetall.blogspot.com

  SvaraRadera
 11. Måste bara kommentera! Gubben och jag var också hos vår tandläkare igår. Hade bitit bort flisor på porslinsinlägg. Gick att laga med komposit som tur var! Vi är båda pensionerade tandtekniker och har själva tillverkat inläggen för c:a 20 år sedan....:-)
  Ulla i Norrköping

  SvaraRadera
 12. Hihi vad många härliga kommentarer om detta att gå till tandläkaren. Men att inte far fick någon blomma! Hihi! Han kanske fick en semla istället. Blomman är jättesöt, passar perfekt till dig! Kramis!

  SvaraRadera
 13. Jadu, att gå till tandläkaren har aldrig skrämt mig och det är jag evigt tacksam för. Har en dotter som var livrädd och bet om borren när hon var första gångerna. Bah, tur att tandläkaren hann stänga av den, haha. Efter det blev det bedövning för henne! Själv ska jag gå och göra en rotfyllning om några veckor. Inget jag ser fram emot precis, men det är nog mest ekonomiskt om sanningen ska fram, haha.
  Helt underbar blomma fick du.
  Hoppas du får en fin helg.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 14. ja tandläkaren har jag varit skräckslagen för att gå till för många¨år sen och det blev så via skolan där vi hade en elak tandläkare som bara skrek åt oss att vi skulle gapa och gapa tills man fick sår i mungiporna --så när jag var 25 hade jag inte varit hos tandläkaren sen jag slutade skolan vid 16 års ålder ..mina tänder var istort behov av lagning då ...men ajg hade tur och hittade en tandläkare som hypnotiserade bort min tandläkarskräck så idag är jag inte det minsta rädd men tycker inte det är så kul men det tycker nog ingen
  ha en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 15. Så söt primula. Precis sådana vill man ha på bordet nu. Då tänker man vår, vår VÅR !!!
  Ha en skön helg. Kram Eva

  SvaraRadera
 16. Det var nog inte alltid ett roligt arbete du hade, med rädda människor.

  Själv är jag inte alls rädd för tandläkaren och har en underbar en som jag haft i 25 år nu. Blir alltid lika glad att träffa både honom och hans tandsköterska som jobbat där lika länge.

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!