tisdag 24 november 2015

Den där stjärnan


Den där stjärna  var jättefin, sa jag när vi var i en
riktigt mysig affär i förra veckan för att köpa färg.
Vill du ha den? frågade mannen. Köp du den!

Precis sådär brukar det låta när vi är och handlar.
Jag får allt jag pekar på!
Nej jag bara skojar.
Oftast brukar jag säga att det är en onödig pryl.

Men den här plåtstjärnan fick följa med hem.
Nu hänger den på en av våra sju kakelugnar.


Färgen jag köpte har använts till kökssoffan.


Nu funderar jag på att göra den bruna matsalsgruppen vit till jul.


Vi är på gång med renovering av väggar tak och golv i 
gröna rummet som vi kallar det
där den bruna matgruppen står.
Tyvärr hinner det nog inte bli klart till jul,
 men vad gör väl det?
Vi har i alla fall hunnit skaffa en (ny för oss) soffa
och en loppisfyndad golvlampa.
Ljusvasen som står på bordet är också ett loppisfynd
och den får nog stå kvar där i advent!14 kommentarer:

 1. Så där är det också när jag går med min man i affärer vilket nog inte händer alltför ofta.
  Fin stjärna!
  Tack för meddelandet om Ernst!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 2. Jättefin stjärna! Den ser gammaldags ut och passade fint till kakelugnen.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Ojj ojj ojj for en kjempeflott stjerne !!! Der var mannen smart , da har dere noe koselig å se på ! Sofaen er helt nydelg , og nøyaktig sånn sofa jeg ønsker meg !Det ser så koselig ut hos dere !!! Tjaa er det så farlig om det ikke blir klart med oppussningen tl jul da , neida . God natta til deg ! Klem

  SvaraRadera
 4. Så vacker plåtstjärna du hittade, perfekt som kakelugnssmycke! Fin kökssoffa ochså och så ser jag att din fondtapet i gröna rummet påminner om min i sovrummet! Lycka till med målningsarbetet, sånt tycker jag är jätteroligt:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Vilken fin stjärna och så vacker den blev mot kakelugnen. Den pryder verkligen sin plats. Tack för att du påminde mig om blåbärsris. Det ska jag plocka och sätta i en liten vas. Det är så fint till advent.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 6. Så fin stjerne,den passer perfekt på kakkelovnen! Det er moro å renovere og fornye litt. Gjør vel ingenting om det ikke er ferdig til jul. Dere har vel andre rom å være i. Vi skal igang med yttergangen/glassverandaen nå. Skal isolere,legge gips og male, både tak og vegger før snekkere kommer og setter inn nye vinduer.Golvet venter vi med til sommeren, det er en litt større jobb. Så fin lysestake/vase, sånn har jeg ikke sett før.
  Has en fin dag!
  Anne-Mari

  SvaraRadera
 7. Det känns som ni har så himla mysigt och fint hus. Stort!
  Stjärnan är superfin.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 8. Åh, vad mysigt det låter med en make som säger "Köp du den". Kanske för att jag har en make som då och då säger likadant :)......och din stjärna har verkligen en alldeles egen charm!
  Spännande med en rumsförvandling. Önskar att också vi hade kommit så långt att vi kunde börja ta ett rum i taget och göra det helt klart utan att ha tuuuuusen andra projekt kvar att göra.....och då inte bara i vårt eget hus utan också i yngsta sonens lägenhet. Men, men, någon gång kanske vi kommer dit, det är i alla fall vårt mål :)
  Kram till dig!
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Den där stjärnan skulle jag också slagit till på. Urläcker. Men så gillar jag också gamla grejer. Ljusvasen gillar jag också . Man brukar se sådana ibland. Och det är de där detaljerna i ett hem som gör det så ombonat. Roligt det där med mannen som uppmuntrar dig att köpa. Det gör min också . . . ibland.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 10. Vilken fin stjärna och den passar verkligen fint på kakelugnen. Visst är det kul med loppisfynd. Jag har också lyckats göra flera fynd sista tiden.

  SvaraRadera
 11. Underbar stjärna! Kanske du kan avslöja var du köpt den? Sju kakelugnar! Jag blir grön av avund.
  I det här huset finns det en rejäl murstock mitt i huset, men inga eldstäder finns bevarada. En kakelugn står på min önskelista, men nu blir det nog inga flera större investeringar i det här huset.
  Önskar dig en riktigt fin första Adventshelg!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 12. Javisst kan jag avslöja var jag köpt stjärnan, Vita Magasinet i Västervik, en av mina favoritaffärer. Här är adressen till webbutiken! http://www.vitamagasinet.se/ Jag vet inte om den finns där, men du har ju vägarna hit till min lilla stad ibland! Kram Finas mammis

  SvaraRadera
 13. Vilken fin stjärna! Det är kul när man hittar något annorlunda så där. Vi äger inga adventsljusstakar! Är det inte underligt. Jag vet inte varför, faktiskt.
  Soffan i köket blev väldigt fin. Jag har en liknande soffa men med stoppad rygg och nu när jag kommit igång att klä om dom gamla fåtöljerna har jag fått span på soffan, kanske blir nästa gång och då får jag måla om den också. Det är kul att greja lite så där.
  Vasen var väldigt fin!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Om jag verkligen vill ha något jag gillar köper jag det givetvis ska priset passa min plånbok.
  Den stjärnan är fin och inte så vanlig, den passar så bra på den vackra kakelugnen. De där pappers stjärnorna hänger i varje fönster och de blev jätte populära för några år sedan (har själv 2 st) men jag litar inte så bra på dem, tänker ofta på brand risken.

  Gäst rummet är klart nu är det bara att möblera och pynta. Det blir en del förändringar i rummet, sängen ska ej in igen, en bäddsoffa blir bättre i Tinas gamla flickrum. Det finns ett gäst rum till som barnbarn använder för de gillar den breda sängen där.
  Givetvis behövs en ansiktslyftning även där men nu behöver Rolf vila, 'fniss'
  Kram kram/Eva

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!