måndag 14 juli 2014

Vet någon?


Den här underbart skira blomman hittade jag i skogen.
Längs vägen.
Bara ett enda exemplar, sådär en 60 cm hög.


Bladen sitter tre och tre.


Jag har tittat i min flora
men har inte blivit klokare.
Kan någon hjälpa mej?
Jag tycker den är otroligt vacker.


8 kommentarer:

 1. Det var snabbt svar! Tackar så mycket! Jag trodde bestämt att det var en perenn och nu fick jag det bekräftat, men hur har den hamnat där mitt i skogen!? Det finns ett litet torp några hundra meter ifrån, kanske kommer den därifrån, vem vet? Spännande är det med dessa växter!
  Finas mammis

  SvaraRadera
 2. ... kallas också Linnés döttrar!

  Semesterkram från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. ... kallas också Linnés döttrar!

  Sommarkram från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Den kom till min trädgård först förra sommaren då jag tiggde till mig en plant av syster min, men
  redan i år är det en stor planta så verkar vara en tacksam trädgådsblomma!
  Att den kallas Linnés döttrar har jag aldrig hört tidigare! Fint namn!
  Måste säga att jag tycker att det är ett häftigt sammanträffande att du bor på platsen som vi pratade så mycket om på vår utflykt i lördags! Intressant fastighet med mycket historia!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 5. Jag visste ju inte heller men nu vet vi. Stjärnflocka. Så himla vackert namn. Och blomman är ju helt underbart fin! Kramis!

  SvaraRadera
 6. Visst är det Stjärnflocka! Otroligt vacker när man tittar nära. Den finns även i röda varianter, men det här är den ursprungliga färgen. En gammal mormorsväxt som säkert fanns vid torpet. Den går även att torka, även om blommorna krymper ihop då. Jag har en stjärnflocka som härstammar från min farmor och farfar. Har även en nyare rödare variatn som jag har köpt. Kan rekommenderas i trädgården eftersom den blommar länge och fungerar bra i buketter också.

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Åå den var nydelig og så vakker farge da ! Jeg har aldri sett maken til blomst før , så jeg vet ikke hva den heter . Mye fint i skogen du ! God natta klem til deg .

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!