tisdag 24 juni 2014

Den glömda bokenPå den gamla byrån i hallen ligger den.
Den gamla bortglömda boken.Handgjord och hopbunden med en träpinne.


Det enda exemplar som fanns i den vanliga bokhandeln här i stan.


Jag skulle bara ha den.
Tyvärr glömmer jag bort att den finns.
Jag köpte den för att våra gäster skulle skriva i den när vi flyttat hit.
Men den glöms oftast bort.
Nu hittade jag den i byrålådan, och nu ligger den framme igen.
Får se om jag kommer ihåg den nästa gång.....


10 kommentarer:

 1. Hihi vad komiskt! Jo jag vet att det funnits tillfällen när gästerna åkt och du utbrustit: "Nej, nu glömde vi ju be dem skriva i gästboken!" Haha så det kan bli. Men jag visste inte att den hamnat i en låda, till och med. Bra att du hittade den och hoppas det blir lite fler roliga hälsningar i den, det är ju så kul att ha! Kramis!

  SvaraRadera
 2. Gästbok! Ja det var länge sen jag skrev i en sån...
  Vilken otroligt vacker bok! En sån skulle jag verkligen vilja ha. Den skulle nog bli dagbok istället... för här är inte så mycket gäster... fast då räcker den kanske husets livslängd ut...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Nu har jag läst berättelsen i förra inlägget, vilken otroligt märklig dag. Och så mycket det hände och vilka slumpar livet har i beredskap åt oss.......det är så man ryser. Du skrev så bra och fängslande också. Jag sitter här och ryser.
  Gästboken var en ovanligt vacker bok och så ser jag kannan bakom, väldigt vacker. Är det mullbär?
  Vackra gamla fina saker har ni hemma!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en gammal mullbär, som vi ärvt.

   Radera
 4. Det är nog inte så ovanligt att man glömmer bort gästboken. Undrar om det är lika populärt fortfarande som det var för en del år sedan. Så vacker boken är. Kram

  SvaraRadera
 5. Så vacker den är din gästbok!
  Klart att du måste ha den framme.................

  Jag har en gästbok i vår butik ( inte alls lika charmig som din förstås) men jag märker att många drar sig för att skriva i den, vet inte varför egentligen.

  Ha det fint,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker gästbok, den ser verkligen speciell ut, ja den måste absolut ligga framme.
  Den är ju även en vacker prydnad tycker jag, men vi äger ingen själva.
  Om vi får 'sällsynta' gäster gör jag en anteckning i almanackan, bara så jag minns när de var här sist. Men inte om släkten kommer på visit, det är löjligt enligt mig.
  Men t.ex. om och när vi hade ' kräftskiva, grillparty, släktträff på bådas sidor, tjejträffen m.m.'
  Det är bra att veta för man glömmer datum så lätt. Då kanske gästbok hade varit bra att ha.
  Men jag tror att jag hade fått tvinga fram att de skrev i den och det känns ju ej kul då.
  Gäster måste göra det självmant och spåntant.
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 7. Ååå den var fin den gammle boken din , og klart den må ligge fremme ! Kommoden eller byråen i gangen ser også så flott ut ! Ønsker deg en fin solsommerdag ! Klem

  SvaraRadera
 8. Åhhh...så vacker!! Inte har jag någon gästbok...det skulle man ju ha haft från första dagen man klev innanför tröskeln här i torpet! Tänk vilken rolig läsning sen...Själv skulle jag då inte ha något emot att skriva i en gästbok om jag kom till vänner på besök, det skulle jag nästan ta som ett komplimang. När vi är ute med husbilen och besöker kyrkor o dyl, ja då skriver jag alltid också. Lägger gärna till en liten kommentar om jag tycker något är speciellt. Så hoppas din bok blir välanvänd nu!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 9. En vakker bok, og en fin ide. Jeg er like ille på å huske slikt. På vårt landsted ligger det en bok som skulle skrives i hver gang vi drog dit. Nå er det to år siden vi skrev i den! Har helt glemt det :) klemmer Pam

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!