torsdag 12 juni 2014

Bygglov!


På bondlandet behövs det inget bygglov
I alla fall inte för bönder.
De kan smälla upp en maskinhall eller ett nytt kostall
 utan att fråga om grannars samtycke eller åsikt.
Inte behöver man undra vad närmsta grannen tycker
när man lägger upp de inplastade foderbalarna precis intill dennes tomt.
 Och inte kunde vi ana att vi skulle komma hem till en bullrande arbetsplats
efter vår lilla tur till västkusten.
På andra sidan vägen höll man till med inplastning 
till kl.23.40 på onsdagskvällen
och det för inte lite väsen.

Och precis på den dag då vi hade ett mysigt besök av en långväga vän.

Vi var trötta efter vår resa och behövde sova, men inte en chans.
Strålkastarna från maskin och traktorer lyste rakt in i huset.

Så i morse hade vi plötsligt fått en helt annan utsikt !
Bara att gilla läget förstås!!!


9 kommentarer:

 1. Tjusigt! Eller inte.... det är nästan så ni borde gå dit och göra lite graffiti på dem så de blir snyggare.. måla dem gröna kanske så de smälter samman med naturen.. Ja du man får väl bara vara glad att de inte smällde upp en ny gödselstack eller nåt på platsen. kramis!

  SvaraRadera
 2. Hmmmm. . . jag känner igen det. Tittar ner mot grannen här som fått en likadan hög framför sitt hus.
  Hänsyn saknas ???
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Samma här...och i värsta fall ligger de kvar i flera år tills fåglarna slitit sönder dom i stycken...elefanttamponger kallas de i folkmun här. om det kan man ju tycka vad man vill också...*skrattar*...Men sen har jag full förståelse för bönderna som måste ha sitt foder, och beställer de här stora maskinerna, men lite hänsyn kan man önska.
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Fast jag tycker inte det är så farligt, jag tycker inte att dom är fula, dom vita koäggen! Det känns tryggt att vi kan få fram mat till våra kossor så att vi får mjölk från dom, det är något gammalt jag har i mig. Och jag vet hur det låter, och jag vet hur det är att ha både balarna och korna intill mig för i det gamla huset där vi bodde förut bodde vi precis intill gården här, men jag kände liksom att bonden var där först! Och bonden i mitt fall var gården där min pappa kom från så därför hade jag nog en väldig förståelse för det...!!!! Och där hade dom bott sen 1565.....Jag förstår dig att det känns störande och ljudet och allt. Hoppas det blir tyst nu framöver ett tag!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Synd att de hamnade där, men det är bara att gilla läget när man bor på landet. Oftast är det fantastiskt och skönt, men här luktar det illa ibland när de sprider gödsel på åkrarna. Tyvärr sammanfaller det ofta med strålande vackert väder när man vill hänga ut tvätten... Men som tur är händer det bara några få dagar om året. Och visst är det trevligare med öppna landskap där marken brukas än när det växer igen...

  Fast bygglov krävs nog för större anläggningar än de där vita "äggen". Vi behövde då bygglov för vårt nya uterum... Problemet är kanske att många bygger utan att kolla om bygglov först.

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Näää, så fräckt! Obetänksamt klumpigt eller gjort på jäkelskap? Ska de där rullarna ligga där hela tiden... och hur länge då? Över vintern också? Fy, så tråkigt... är det samma bonde som tippade rivningsvirket i skogen?

  Hoppas ni kan njuta av helgen ändå.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Dom gör lite som dom vill... ibland så blir det inget vidare... Jag skulle kunna berätta historier, bl a om grindstolpen som plötsligt bara inte fanns...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 8. Så många gånger jag funderat varför dess bollar måste vara just vita. Ok, det blir vinter men de syns inte mindre för det. Tänk förr när bönderna hade ekonomibyggnader, nu behövs det inte. Nu kan ladorna förfalla och fodret klarar sig där i plasten. Fult tycker jag!
  Är det en jordbruksfastighet behövs inget lov för byggnader som hör till verksamheten.
  Hoppas du slipper oväsen resten av sommaren!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 9. Ja du de gjør som de selv vil disse bøndene og alt er ikke like pent å se på , nei.Jeg skjønner ikke helt , jeg har ikke sett noe innlegg fra deg jeg , før nå som jeg begynte å savne nytt innlegg fra deg , men der var du jo med to stykker ... så fint ! Ønsker deg en fin , fin søndag ! Klem

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!