tisdag 6 maj 2014

Gök, vägkantsblommor m.m.

Äntligen hörde vi göken idag .
Fem dagar senare än förra året.
Men bättre sent än aldrig!

Vägkantsblommorna blev till en liten bukett.
Med gökärt dagen till ära.
 
 
Inomhus i värmen blommar min vitklöver för fullt.
En av de mest skräpiga blommor jag vet, men så vacker!Även kornettblomman som jag fick av min svägerska i höstas,
 blommar igen efter sin vintervila.


De första Femöringsblommorna har slagit ut ett par blå!
Är det någon mera som har blommor än?


14 kommentarer:

 1. Haha!! Jag har både blå och vita blommor på min femöring! Det MÅSTE det vara - kolla mitt Instagram på knopparna! Snart borde de ju slå ut och då får jag säkert se. Åh vad härligt med göken och vad roligt att du skrivit upp när ni hörde den första gången förra året. Pippin som gör mig gladast just nu är som du vet koltrasten. jag tycker den låter nästan exotiskt. Underbart är det! Jag kan inte fatta att du hittat så mycket somriga blommor redan, gökärt, åhhh.... kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är jag som snurrat till det med de små kottarna!! Du har både blå och rosa i samma kruka!! Jag minns att du ville ha blå och det SKULLE det vara men det MÅSTE vara en rosa också för någon vit har jag inte haft förrän nu. Och den har inga knoppar än!
   Kramis!

   Radera
 2. Jag är ju urusel på att känna igen fågelläten, men göken klarar till och jag av! I år har jag inte hört den ännu, men vi har en fasan som låter lite väl tidigt på morgonen!
  I dag plockade jag också blommor efter vägen, men det blev bara förgätmigej!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 3. Har du hørt gjøken ja , så koselig da ! Mine Femøringer har ikke blitt så store ennå , jeg gleder meg til at de skal blomstre . God natta klem til deg .

  SvaraRadera
 4. Älskar vägkantsblommor och kommer hem efter varje promenad med någon form av bukett. Fast ännu är det lite tidigt här för de fina som du hittat. Idag regnar det så det kanske blir en innedag i läsfåtöljen.
  Du kanske kan hjälpa mig med min efterlysning? Kolla min blogg idag... hoppas!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Nej inga blommor än. Men en liten harunge skrämde mig när han sprang fram under trappan när jag gick ut. Så gullig.

  SvaraRadera
 6. Tack för din kommentar! Jag har googlat och läst på Wikipedia men jag skulle jättegärna vilja veta mer! Du kan mejla mig evamari4@telia.com om du har lust!

  Kramar igen!

  SvaraRadera
 7. Visst, jag mejlar dej senare idag! Det är alltid kul att få veta så mycket som möjligt! Kram

  SvaraRadera
 8. Snygg kornettblomma. Har provat den flera gånger men bladen blir alltid bruna och fula.Förstår inte vad som går fel? Saintpaulior är jag där emot bra på.
  Vägkantsbuketten hur charmig som helst!
  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Jo jag har också märkt att de äldsta bladen kan bli bruna i kanterna eller att de tappar färgen och blir ljusa, men jag knipsar bort dem och det kommer nya allt efter som. Annars verkar de trivas i samma fönsterläge och vattnas som saintpaulia. Kram

  SvaraRadera
 10. Jag har noga studerat mina femöringar, de ser glada ut, men inte en endaste liten blomma på gång. Men de fick ju en sen start... Däremot fick den brunnäva som jag satte i rabatten i förrgår tok-spel och släppte upp två blomknoppar direkt. Tydligen gick valet av växtplats hem... Annars är här bara små liljekonvaljsknoppar på gång i backen. Kall-hålan i söder, du vet ;-)
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 11. Oj vad vackert det blommar hos dig på i fönster och på bord, (det lyser som guld).
  Göken hörde jag den 4 Maj men sen har den varit tyst. jag brukar kunna locka fram den med att bara ropa koko, till sist blir göken nyfiken vem som ska ta hans revir. En gång nästan anföll den mig. Jag klippte Rolfs hår ute, (det är bara jag som duger till det) när vi hörde göken, då började jag reta den och den kom närmare och närmare, till sist gick den till någon slags anfall, flög mot mig. Tänk om jag hade haft kameran och filmat detta, men vem tänkte på detta innan.
  Och inte har jag en kamera med teleskop eller vad det heter.
  Men samma sak hände för 3 år sedan utanför Ystad, vi besökte sonen med familj, de hyrde en större fiskarehus, (vi fick också plats där). Där hörde vi göken och skulle bevisa familjen med mitt lock rop, samma sak hände då. Ja de blev snopna och skrattade gott, men där fick vi en bild på göken för den satt relativt nära.
  Jaha jag skulle bara skriva en rad . . . . *fniss*
  Må gott kram/ Eva

  SvaraRadera
 12. Vi har inte hört göken ännu, däremot har vi ett gäng taltrastar i skogen bredvid som håller låda sent på kvällarna och tidigit, tidigt på morgonen.

  Kram Kina

  SvaraRadera
 13. Jag fortsätter att mata alla fåglar och mina 08-besökare satt som klistrade och beundrade alla sorter, men någon gök har jag inte hört. Inte heller finns det så fina blommor vid vägkanten, idag hade vi snöblandat regn... Jag passade på att kalka lite i trädgården.
  Men vitklövern blommar, vacker men skräpig! Så fint du fotat den.

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!