tisdag 13 augusti 2013

Vill ha kvar dej lite till....

 Jag vill ha kvar dej lite till!
Ha kvar den ljumma sommarvinden, den blåaste blåa sommarhimlen och doft av nyslaget gräs.
Barfotapromenader i trädgården.
Smultronplocksmuggen i handen längs vägkanten.
Ducka för tornseglarna, som kör värsta anfallsstil
för att landa under brygghusets tegelpanna, där sommarens bo är.
Höra tranorna skria sitt allra mänskligaste skri borta vid skogsgölen.
Höra storlommens visslande vid sjön.
Kanadagässens sammanträdestjatter på åkern,
 där de kallat samman hundratals medlemmar.
Igår var vinden kylig.
Regnskurarna  avlöste varandra.
Så fort solen gått i moln frös jag.
Det påminner mej om att snart är hösten här.
Oåterkallerligt.
Det är bara att stå ut.
En vinter till.
Sen kommer den igen, förhoppningsvis.
Den varma ljuva sommaren.
Jag längtar redan.

14 kommentarer:

  1. Jag med, jag med! Så fint du skriver och jag håller med om alltihopa! Jag fryser också! Nu när JAG har semester kan väl inte sommaren bara packa ihop heller?! Jag är inte heller färdig med den.. jättefina bilder på dina fina blommor... man blir glad av dem. Kramis! Just nu skiner faktiskt solen.. härligt!

    SvaraRadera
  2. Så fint du beskriver din sommar... precis så känner jag också! Men än är den kvar och många njutbara dagar har vi framför oss:) Jag gillar hösten också så för mig gör det inget att det blir lite svalare, krispigare... och mörkare!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Så nydelig skrevet , akkurat sånn er det du ! Nydelige blomster ! Her er de jeg fikk av deg helt overdådige altså , så masse blomster ! Her er det sol i dag , men det er høstluft og jeg holder på å fryse i hjel med shorts . Fin dag til deg ! Klem

    SvaraRadera
  4. Som höstmänniska så är jag inte så där jätteledsen,,, men detta är nog första sommaren som jag verkligen vill att den ska stanna ett tag till. Jag har verkligen gillat den... Vi får hoppas på indiansommar..
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  5. Jeg er nok mest et høstmenneske, men visst har sommeren vært nydelig og jeg håper den ikke er helt forbi. Inatt var det bare syv grader da vi gikk og la oss. Var på blåbærtur lørdag og søndag og fikk plukket 20 kg. Ennydelig helg med sommervarme på dagen og kjølig om kvelden. Vi måtte fyre i det gamle gårdshuset. Så nydelige blomster du viser, håper de holder seg lenge og solen varmer i noen uker til. Klemmer Pam

    SvaraRadera
  6. Ja! Mera sommar, längelänge! Det är många fina sensommardagar kvar :) Kram!

    SvaraRadera
  7. Mer sommar tycker jag också !! Fast att krypa upp i soffhörnet intill brasan med en stick/virkning är inte fel heller. Du visar mycket mys och jag lägger dig i min blogglista så hörs vi igen. Tack för att du tittade in till mig.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  8. Jag vill också ha längre sommar! Jag är inte färdig med sommaren än... Den gick alldeles för fort. Och inte ska det vara 8 grader på nätterna redan? Det känns alldeles för tidigt med kyliga dagar och nätter redan - och mörka kvällar dessutom. I onsdags hade vi 25 grader och strålande sol och dagen efter hällregn och 15 grader. Sedan har vi bara haft regnskurar av och till. Högsommarvärmen försvann direkt. Fast fördelen var att det inte var så svårt att börja jobba idag... ;-) Men jag hoppas att sensommarvärmen kommer tillbaka och stannar ett tag.

    Sensommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  9. Håller med, hoppas hösten blir fin. Fina blommor du har.
    Tack för senast.
    Kram Solveig

    SvaraRadera
  10. Jag vill också gärna ha sommar lite till. Men blir det inte så så hoppas jag att vi får en fin och solig höst.
    Underbara sommarbilder visar du i alla fall.
    Ha en fin kväll.
    Kram Elzie

    Småland det är "landet" det, hihi

    SvaraRadera
  11. Här är en till som önskar lite mer sommar. Det är lite bitigt med 20 grader svalare nu än för ett par helger sen, i morse hade vi endast 8...brrr. Så fint du har fångat sommaren med dina ord.

    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  12. Man tror att man skall regna bort, för här hos oss har det snart regnat i ett dygn. Men jag är optimist, nog får vi varma fina dagar att njuta av ännu, tro bort bara, kanske inte likadan sommarvärme, men det behöver det inte heller.
    Ha det så bra!
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera
  13. Jag vill precis samma som du, det gick för fort här på slutet. Jag tycker visserligen väldigt mycket om hösten och vintern, men jag vill ha lite mer sommar för det! Och plocka smultron, precis!
    Agneta kram

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!