tisdag 15 januari 2013

Vår -- i köket

Jag förstår om ni tror att jag fått fnatt när ni läser rubriken.
Nej, jag har inte fått fnatt, jag bara försöker se framåt.
Och positivt, man får inte deppa ner sig.
Våren kommer.
Fast snön vräker ner, som om änglarna i himlen har storstädning igen.
Bäddar in de blå primulaknopparna, som tittat fram så modigt i rabatten.
MEN.
I helgen när de sista julsakerna plockades till den årslånga dvalan
långt inne i garderoben, då kom min "egensydda" tussilagogardin på plats.
Den får mig att se lite ljusare på tillvaron.
Att vi är på rätt spår.
Våren är inte SÅ långt borta.
Nu fattas bara en bukett gula tulpaner på köksbordet.

10 kommentarer:

  1. Å så fint! Det piggar verkligen upp! Tänk att den gula färgen kan få en att må så himla bra. Såna gulrutiga gardiner har jag i vårt gästhus på gården. Dock inga tussilago. Men jag minns hur de där gardinerna lyste upp när jag satte upp dom i det lilla rummet med det låga taket och den gamla vedspisen. De hänger där ännu... mycket solblekta... men men...man ändrar inte ett fungerande koncept, hihi.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  2. Ja det lyser verkligen upp, det blev sådan värme! Jag älskar de där gardinerna! Japp, tulpaner måste inhandlas! Tänker det varenda dag och så blir det inte av. På fredag kanske.. Kram!

    SvaraRadera
  3. Såå vårligt du får det i ditt kök! Jag håller också på att våra lite... byter till grönrandigt tyg på dynorna till kökssoffan och stolarna. Det känns mycket roligare med lite nytt trots att snön vräker ner här också. Nu ska jag sy en kudde tror jag:)

    Tisdagskram!
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Ojj det var virkelig vår gardiner ja , så søte , lune og vårlige !!! Ja det hjelper litt å få frem noe nytt og lyst på denne tiden , synes jeg også. Ønsker deg en god og koselig tirsdag ! Klem fra hun med skikkelig tannverk .

    SvaraRadera
  5. Så kjempehyggelige vårlige gardiner! Nei du har ikke fått fnatt, forstår deg godt. Fått en masse mer snø her også, koselig, men man trenger en påminnelse om at det går mot vår :-)! Pam

    SvaraRadera
  6. Jag är samma vårkänslor som du,,eller du vet..hahaha... jag vill se våren här snart. Fast idag är det vinter. Men men...den kommer...sen ..våren. hahha. Jag smyckar min blogg med rosa färg idag... tänker på min svärmor och blir varm i hjärtat. Titta in får du se. Fina gardiner med fina vårblomman tussilago. ♥ KRAM jaja

    SvaraRadera
  7. Haha!! du är precis som mig!! min mormor säger alltid till mig att jag är värre än postorderkatalogerna och är en säsong före allt. Men det är underbart med ljus färg och som sagt idag är det tulpanens dag så det blev en bukett till mig och en till min dotter som fyller 21 år idag. Så in med våren och njut av primulor och tulpaner med ginst i som doftar sååå underbart
    Kramkram camilla

    SvaraRadera
  8. Det är fint med gult, jag blir glad! Sen att det är våraktiga gardiner, vad gör väl det! Jag har på det sista lite funderat på varför man bara kan (ja, kan och kan, men....) ha rött inne till jul. Det är ju också en glad färg.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  9. Takk for hilsen inne hos meg. Du jeg har sånn smerter at jeg snart mister forstanden føles det som. Det er grusomme smerter natt og dag. Jeg ringte tannlegen i går og han sa jeg skulle skylle munnen med noe som heter Corsodyl. Hvis smertene ikke er mye bedre til i morgen , måtte jeg komme til han og få penecillin. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være noe galt dette her... er jo så vondt. Her er det ti kuldegrader i dag og en del snø og maaaasse is. Hvordan er det hos deg ? Klem

    SvaraRadera
  10. Trots snö och kyla, så märktes det idag att vi går mot ljusare tider. Solen värmde på lunchen, det var ljust
    länge på eftermiddagen och så som pricken över i-et kom dina härliga gula tussilago gardiner!
    Kan man bli annat än glad!
    Kram
    Melodys matte

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!