onsdag 3 februari 2016

Mitt i eländet blommar novemberkaktusen!Visst är det märkligt.
 En olycka kommer sällan ensam.
När vi väl hade fått tillbaka vattnet i ledningarna
då pajade tvättmaskinen.

Tvätthögarna jag behövde beta av efter vattenstoppet
hade växt sig höga.
Då small det bara till och det var bara att åka till stan och beställa en ny.
Ja inte direkt för min skruvgalne man
var ju tvungen att kolla vad som var fel.
Eftersom det small så kraftigt trodde han absolut att remmen gått av,
men det kunde han snabbt konstatera att så inte var fallet.

Han hittade felet men tyvärr finns inga reservdelar att få tag i 
på en tio år gammal tvättmaskin.
Så det var bara att åka till stan och beställa en ny.
Givetvis fanns den ju inte hemma
den maskin som vi ville ha.
Trots att den fanns på butikens senaste flygblad!

Nu får vi vänta (i bästa fall) ytterligare en vecka
 innan vi har en tvättmaskin i tvättstugan igen.
Som tur är har vi en gammal stående i vår verkstad
och den får vi använda nu.
Inte av dem mest moderna sorten
men den funkar, än så länge...

Det andra märkliga är att min novemberkaktus
som jag köpte i höstas
blommar nu i februari igen!


28 kommentarer:

 1. Otur har ni haft nog av nu! När jag flyttade in här så gick den tioåriga tvättmaskinen sönder och jag fick köpa en ny eftersom det inte l ö n a d e sig att reparera. Gräsligt tycker jag! Men det är bara att rätta mun efter matsäcken.
  Vilken söt kaktus! Ingen ordning på blomningen, jag tror kaktusarna kommit ut ur garderoben och får bestämma när, var och hur de vill blomma:)

  Solsken här idag! Hoppas den skiner hos dig också.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den blommar vackrare nu än när jag köpte den. Nu försöker solen lysa lite mellan molnen!
   Kram/Finas mammis

   Radera
 2. Ja er ikke livet morsomt noen ganger , så vet ikke jeg , men lyspunkter er det alltid , som med Novemberkaktusen ! Når skal du ta frem kotterna g plante de i jorden ? Klem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får vara tacksam för det lilla!
   Ja, snart är det dags med kottarna, i mitten av februari börjar jag nog!
   Kram/Finas mammis

   Radera
 3. Ja, det er ofte sånn at flere ting går istykker nesten samtidig.Heldigvis så ordner det seg som regel.Hadde tenkt å spørre om plantingen av Femøringene, men fikk jo svar over her! Så morsomt at kaktusen blomstrer igjen.
  Ha en fin kveld!
  Anne-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska titta efter kottarna i mitten på februari. Det är ingen idé att börja för tidigt. Jag hoppas där finns några!
   Kram/Finas mammis

   Radera
 4. Hallå där, du kan få låna en tvättbräda och ett 'klappeträd', *he he he*
  Var jag inte rolig ? nähä kanske inte . . . stackars mammor förr i tiden.
  Det är katastrof om tvättmaskinen och dammsugaren går sönder, men dyrare när tvättmaskinen pajar. Ja jag säger då det, att visst är det typiskt att en olycka sällan kommer ensam.
  Ha ha ha .. . . 'min skruvgalne man' var tvungen att . . . . .
  jag har en sådan man också,'fniss' att laga en maskin kan bli dyrare än en ny.
  Hoppas allt blir okej snart.
  Din vita novemberkaktus är super fin, där har du något att glädjas över.
  Ta det lugnt, kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvättbräda har jag, men jag hoppas att jag inte ska behöva använda den! Nu fungerar den gamla maskinen än så länge, de var bättre förr och höll längre utan all denna elektronik.
   Kram/Finas mmis

   Radera
 5. Den kollapsade tydligen efter alla tvätthögar, men att det inte finns delar...tio år är väl ändå inget för en maskin. Köpa, köpa är tydligen det som gäller!
  Jag behöver också en ny men så länge den fungerar någorlunda blir det inte av. Det ska till en smäll!
  "Men nu blommar kaktusen!" Då är vi två som får säga det.

  Kramar /Cia

  SvaraRadera
 6. Vi tillhör verkligen inte dem som köper, sliter, slänger, så att köpa ny sitter långt inne. Mannen försökte hitta delar in i det sista, men fick ge upp till slut.
  Visst är det kul när det blommar när man minst anar det!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 7. Ajaj, det där är inte kul när tvättmaskinen går sönder. Jag har två gånger råkat ut för det, och båda gångerna alldeles vid julhelgen. Den första gången hade jag precis flyttat hem efter att ha veckopendlat i 2 år pga studier, så det fanns gott om tvätt dagarna innan jul. Den andra gången för några år sedan var det också julhelg.

  Vacker bild på ormhasseln i vinterskrud. Jag fotade också en del vinterbilder, men så försvann snön. Får kanske visa dem i alla fall någon dag...

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är hellre utan diskmaskin än tvättmaskin. Nu ska det förhoppningsvis ordna sig så vi får den nya maskinen nästa vecka.Ja det var i sista minuten jag fotade vinterbilderna, nu är gräsmattan snöfri. Fast solen lyser idag!
   Ha en fin dag och klappa Felix lite extra från mej!
   Finas mammis

   Radera
 8. Visst är det konstigt hur ofta det ändå stämmer det där med att "en olycka kommer sällan ensam" eller så tänker man lättare så när man tycker att det varit nog med elände!
  Novemberkaktusarna kan nog vara ungefär som kalanchoe. De kallas ju våreld den här tiden och höstglöd på hösten även fast det är precis samma sorts växt. Novemberkaktusen kallas så på hösten, men byter namn till påskkaktus den här tiden och det är också precis samma sorts växt :)
  Hoppas att det snart ordnar sig med tvättmaskinen! Vet inte om det är sant, men det sägs att tillverkare av t ex tvättmaskiner sätter in delar som inte ska hålla längre än typ 10 år för att de sen ska få sälja nya maskiner eftersom det inte lönar sig, eller ens går, att byta ut den del som går sönder. Om det är sant är det urdåligt för vår miljö och har enbart med kortsiktiga vinster för företagen att göra!
  Nä....nu tänker vi på roligare saker....som att solen skiner och fåglarna kvittrar så man fylls av vårkänslor. Dags att fånga dagen!
  Kram till dig!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja idag lyser solen och man får våraning, bort med bekymren! Nu har jag precis fått en maskin tvätt klar ifrån den gamla maskinen, de håller absolut bättre, och det är nog sant som du skriver att de görs nog inte för att hålla längre än tio år.
   Jag har inte haft tur med de vita kaktusarna tidigare, nu kanske den här vill vara hos mej!
   Kram/Finas mammis

   Radera
 9. Det är ju så man nästan skrattar.. ironi på högsta nivå! Jag hoppas verkligen nu att ni får tvättmaskinen på utsatt datum så att ni slipper vänta på den i två veckor också.. kaktusen är ju helskön. Det är nog ingen som har talat om för den att den är en novemberkaktus. Härligt att den blommar när den själv vill - så borde alla göra! kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo man får leva på hoppet att det ska ordna sig! Jag bryr mej egentligen inte om när kaktusen blommar bara den gör det! Och jag tror jag bara ska kalla den "den vita kaktusen" hädanefter!
   Kram från mammis

   Radera
 10. Det där är alldeles som lite typiskt...!
  Skönt att ni har en gammal tvättmaskin att ta till i alla fall.

  Så fint din novemberkaktus blommar, om än lite sent då kanske :)
  Min är tveksam.

  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bra att ha en maskin i reserv, om än gammal. Ja nu gläds jag åt min kaktus en gång till!
   Ha en fin helg!
   Kram från Finas mammis

   Radera
 11. Åh, vilket STRUL ni haft med vattnet och nu med tvättmaskinen! Det stämmer verkligen det där med att "en olycka sällan kommer ensam", det har jag tyvärr råkat ut för också. När man redan har en stor utgift på grund av att något gått sönder, brukar det bli fler saker...

  Hoppas allt löser sig snart, det var ju typiskt att det skulle hända mitt i vintern också när allt ändå är extra bökigt.

  Många kramar
  Bitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din gulliga kommentar, visst är det så att allt kommer på en gång ibland. Spolbilen var inte gratis heller...Nu hoppas vi på mycket regn för grundvattnet är lågt i hela sydöstra Sverige.
   Kra/Finas mammis

   Radera
 12. Kan bara hålla med om det här med "stimmen" med olyckor, den ena efter den andra. Då är det bra att försöka lägga märke till de små glädjeämnena, jag har fullt med knopp i min rosa novemberkaktus.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gäller att se en silverkant på alla moln! Så kul att din novemberkaktus också blommar om!
   Kram/Finas mammis

   Radera
 13. Nog krävs det att man har tålamod ibland! Fy sjutton vilken otur! Köpa vitvaror i Ostkustens Pärla är inte det lättaste, det märkte jag när jag skulle köpa Kyl/frys! Helst ska man veta någon månad i förväg att maskinen kommer att gå sönder! En kaktus som blommar är alltid ett gott tecken, oavsett när!
  Hoppas nu att det är slut på all otur och att det blir en riktigt bra fortsättning på veckan!
  Kanske en semla idag?
  Kram och nospussar från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi fick ytterligare bevis för att man får ha tålamod med vitvarukedjorna. Igår blev vi uppringda av firman som talade om att "vår" tvättmaskin fanns att hämta. Vi satte oss i bilen genast, trots att vi precis hade kommit hem från stan. Men vi fick lång näsa och fick vända hem utan någon maskin. Vår maskin var restnoterad! Som plåster på såren får vi den hemkörd!! Nu hoppas vi att det blir så!
   Kram/Finas mammis

   Radera
 14. Iblandd känns det som allt är emot, men å andra sidan får man tillfälle att vara tacksam över hur bekvämt vi har det i vardagen med alla uppfinningar och att man inte behöver gå ner till sjön och klappa tvätten på bryggan. Tänker på det ibland när jag passerar vår allmänning som leder ner till byns forna tvättbrygga. Fast nästa sekund är det vardag igen och jag blir irriterad för datorn tar en extra sekund på sig eller silen är täppt i tvättstugan.
  Hoppas det löser sig snart med nya maskinen
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, att vi är bortskämda och visst har jag stått här och tvättat för hand under den här tiden. Fast det var innan vattnet kom tillbaka och jag fick snåla på det också. Men visst går det också, värre när elen är borta, särskilt sommartid med massor med mat i frysen.
   Nu väntar vi på en ny fin tvättmaskin!
   Kram/Finas mammis

   Radera
 15. Vad man blir beroende av maskinerna i hemmet, ja tvätta för hand är ju inget roligt. Jag har också en kaktus som har börjat få små små knoppar det är roligt när dom blommar om.
  Önskar dig en fin Alla Hjärtans dag/kram

  SvaraRadera
 16. Ja, är det inte märkligt, det ena drar med sig det andra! Och det verkar som om maskiner och hushållsmaskiner inte håller så länge som dom gjorde förr. Det är nästan lite lurt med det hela. Tvättmaskin är helt klart bra att ha en fungerande. Tröst då att den fina kaktusen blommar och piggar upp lite grand!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!