torsdag 3 december 2015

Filmjölksbröd, med anis och fänkål.


Jag måste dela med mej av ett riktigt gott filmjölksbröd.
Det går ju så fort att blanda ihop.
Enda nackdelen är väl att det tar en stund att grädda dem.

Här kommer receptet!

Blanda i en stor bunke

6 dl rågsikt

1 liter havregryn

1 msk anis 

1 msk fänkål

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

Rör sedan i 1 1/2 dl mörk sirap

1/2 liter filmjölk


Fördela smeten i två smorda brödformar.  

Grädda längst ner i ugnen i 175 graders värme 1 1/2 timme.

Efter en timme brukar jag lägga över ett bakplåtspapper
eller aluminiumfolie för att inte brödet ska få för hård skorpa.

Låt svalna lite och stjälp sedan upp det på bakduk 
och låt det ligga insvept över natten.

Det här är ett riktigt smakrikt bröd och med din favoritost
är det hur gott som helst!

Jag brukar alltid baka det i juletid!

HÄR hittar du ett annat recept med filmjölk. 


14 kommentarer:

  1. Ojj det ser supergodt ut og det skal jeg jammen prøve ...mmmmm !!!! Jeg elsker grovt brød , sundt og godt ! Deilig at du er tilbake med litt oppskrifter hihi. God klem til deg og takk .

    SvaraRadera
  2. Mumsfilibaba, det brödet ska jag baka men inte förrän på måndag, vi gillar mustiga bröd.
    Vi åker till Ängelholm helgen BB Vendela ska spela i en orkester.
    Trevlig helg/ Eva

    SvaraRadera
  3. Tack för ett användbart recept! Hade väninnor här på lite risgrynsgröt med tillbehör i går, då skulle den limpan suttit fint.

    Idag vilodag med febrigt barnbarn och en jättedisk som jag inte orkade med i går kväll! Men smakar det så kostar det...

    Må gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Det ser jättegott ut. Ska definitivt testas. Jag måste köpa rågsikt först bara. Och kolla om jag har anis hemma (vilket jag tror jag har).
    Ha en fin dag

    Kramar
    Lene

    SvaraRadera
  5. Mmmm! Det här är helt klart ett av de godaste bröd som finns! Anis och fänkål = mumma! Kramis!

    SvaraRadera
  6. Åh, det där verkar vara ett bröd för mig som bakade vårt matbröd när barnen var mindre men sen dess blivit väldigt lat när det gäller bakning :) Att det står länge i ugnen gör ju inget bara det går fort att röra ihop. Tack för receptet!
    Kram
    Birgitta

    SvaraRadera
  7. Så gott det ser ut.
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  8. Mums ser riktigt gott ut. Har också bakat idag men bara vanligt vitt med solrosfrö får väl hoppas det går att äta.
    Kramen

    SvaraRadera
  9. Ser riktigt gott ut!! Får stå på min att prova lista minsann!!
    Kramen!!

    SvaraRadera
  10. Ser riktigt gott ut!! Får stå på min att prova lista minsann!!
    Kramen!!

    SvaraRadera
  11. Mumsigt recept du bjuder på! Så trevligt att du också bor i ett gammalt hus precis som jag. Fyra kakelugnar, en vedspis och en kamin finns här i vårt 1700-talshus. Tänk att ni har sju kakelugnar! Eldar ni i alla? Vi eldar i tre av våra fyra och i vedspisen i köket förstås och i kaminen i sovrummet när det är riktigt kallt. Tittar gärna in här igen!
    Trevlig luciakväll!
    Ann

    SvaraRadera
  12. Detta recept fick jag av dig för ett år sedan....Och tala om att det blev populärt. Ska baka det i år med.
    Ha en fin kväll.
    gun

    SvaraRadera
  13. Hei igjen i førjulsstria :) Ja det må dere , kom å besøk oss til sommeren i Ivarsbyn !!! Der har vi gjestestue og gjesterom. Det blir koselig !!! Klem

    SvaraRadera
  14. Hittade din blogg idag och vill tala om att den är jättefin! Bilderna är rofyllda och innehållsrika. Återkommer. /KarinE

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!