tisdag 8 september 2015

Nu MÅSTE jag skriva av mej!!!


Nu måste jag bara skriva av mej!
 Det jag bara måste skriva om retar mej så kolossalt.
Fast egentligen är det en struntsak.
Ett enda litet ljud som människor säger när de inte vet vad de ska säga.
EHHHHH!
Men det kanske är som i engelskans WELL.
Varenda dag när jag tittar på nyheterna
och någon blir utfrågad, så kommer där ett antal ehhh.
En del använder det där ljudet innan de påbörjar varje mening.
Visst ändras det svenska språket hela tiden,
men det här är liksom inte ok för mej
liksom ordet liksom som också används alltför mycket.!
Har du något du retar dej på!?
 
 
 

14 kommentarer:

 1. Håller fullkomligt med dig. Likadant är det med OCH....!! Man kan bli galen. Hade en guide på Varbergs fästning för många herrans år sen som höll på med OCH... Man blev inte intresserad av att fortsätta rundturen kan jag säga.
  Hoppas du har en fin tisdag, liksom (hihi!).
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 2. Eeehh ja , det var liksom det da :) Jeg er enig med deg , det blir misbrukt hele tiden , de ordene . Så koselig med et innlegg fra deg igjen ! Alltid godt å bli litt engasjert ! Ønsker deg en fiin soldag ! Klem

  SvaraRadera
 3. Om jag har! Jag retar mig på folk som skriver "dem" när de menar "de" för de tror att de skriver talspråkets "dom" och som säger "de är som oss" när det heter "de är som vi". Eller "här kommer lilla Ludde, bärandes på hans kudde" när det ska vara "här kommer lilla Ludde, BÄRANDE på SIN kudde". Och folk som kör slött i trafiken och inte blinkar eller så blinkar de för att det svänger i rondellen (blinkar de i kurvor också eller?) och folk i allmänhet som inte gör som jag.. nej jag bara skojar ;-) Kramis!

  SvaraRadera
 4. Just det där eeehhh har jag också börjat reagera på!
  Det är som om det aldrig får bli tyst mellan orden utan "mellanrummen" fylls ut med det där ljudet. Det är inte så att jag direkt retar mig på det, mer att jag registrerar och undrar om det är något som smittas eftersom fler och fler verkar använda sig av det :)
  Ha en fin dag!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Håller med dej. Retar mej på när dom säger "sjukt" om saker som inte alls ÄR sjukt, utan tvärtom bra! Ungefär som "skitgott". Eller "fet" fast det inte alls är det. Finns mycket att reta sig på :) / Kram ❤️

  SvaraRadera
 6. Ha....ha...., håller fullkomligt med dig!
  Många kan inte tala rätt eller skriva rätt nu för tiden , det slarvas mycket med språket.
  Varför säger så många "liksom"................det ordet retar mig!

  Ha det fint nu,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 7. Ja det finns en hel del i svenska språketsom slarvas med. T.ex vad ,var vart , de dem. Och jag retar mig på när den lokala radiokanalen inte kan uttala de mest kända platserna i vårt län. Men man får slå dövörat till. När jag jobbade i skolan kämpade jag med mina elever om just sådana vanliga ord.
  Nu tillbaka till dina femöringar. Är det verkligen din gula som blivit rosa ? Jag har tolkat den som en rosa. Du får väldigt gärna tillbaka kottar av den. Självklart. jag har verkligen glatt mig i sommar åt mina blommor även om de inte blommat så fantastiskt som dina. Det är ju lite nostalgi eftersom jag alltid hade sådana för flera år sedan. Jag har din adress så jag skickar tillbaka så småningom.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Hörde på radion i morse precis det du beskrev, har inte tänkt på det innan! Däremot retar mig användandet av svärord! Alla, med få undantag, svär! Usch så osmakligt...

  Önskar dig en fin dag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Jag är nog lite av en språkpolis ibland. Visst finns det mycket att irritera sig på (särskrivningar och alla "ljud-ord" mellan de riktiga). Men jag tycker som Eva-Marie ovan, att alla svordomar i media är en styggelse. De om något lakar ur språket och gör en hel generation ordfattig. Jag har svårt att vänja mig vid dem.

  Jag önskar dig en fin kväll!
  ~ Maria ~

  SvaraRadera
 10. Oj ja människan är väl så funtad att de retar sig alltid (nästan i varje fall) på något. Så även jag, men just nu kommer jag naturligtvis inte direkt på något. Men det finns där.
  En sak som stör mig (kom på det nu) är när folk smaskar när de äter, tuggar tuggummi mm. Det stör mig enormt mycket. Det kryper i kroppen på mig.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera


 12. Jag försöker att inte slösa energi på att reta mig på petitesser,
  utan om, så ska det vara någonting som det verkligen finns anledning till att reta sig på.
  Och som sagt, det kan ju vara mycket det också, och just nu retade jag mig faktiskt på att jag inte skrev stort J i min kommentar, och fick göra om ;)

  Kramen

  SvaraRadera
 13. Hi,hi, skönt att vi är flera som retar upp oss på hur språket används. Min fasa är väderleksrapporterna! Vad sägs om "tiss i morgon" eller "yttlare" och att de inte finns en sekunds uppehåll innan de säger namnet på reporten de lämnar över till.
  Ehhh, kanske ett sätt att hålla fast chansen att kunna säga något mer? Men en hemsk ovana de lagt sig till med.
  Och så har vi facebuck och luck när de yngre ska säga facebook och loock.

  Stannar här innan jag hetsar upp mig för mycket!

  Kramar /Cia

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!