måndag 24 november 2014

Tillåtet att redan tända?

 

Hur gör ni?
Har ni redan plockat fram era stjärnor och ljusstakar och tänt i era fönster?
Det är ju så mörkt, så visst behöver vi ljus nu.
Men tycker ni att det är ok att tjuvstarta?

Jag vet faktiskt inte.
Visst är jag sugen på att lysa upp i mörkret.
Men om jag väntar några dagar till, det gör mej inget.
Då känns det bara roligare att jag äntligen får tända.

Jag bor ju på landet så här gör det absolut ingenting om jag tjuvstartar.
Närmsta grannen har en el-ljusstake framme i fönstret året runt.
Han har den inte ens tänd vid jul!!!
Men visst känns det mera rätt att i alla fall vänta tills på fredag.

  Hur gör DU?
Naturligtvis gör man precis som man vill.

19 kommentarer:

 1. Jag försöker vänta till fredag kväll... men då tänder jag allt!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Hihi tror flera är sååå sugna på att börja. Klart du ska om du vill. Det är ju så mysigt. Jag tar nog upp mitt från källaren imorgon :)
  Må så gott och tänd på bara
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 3. Jag har hängt upp julgardiner i mitt datarum och satt fram adventsljusstaken. Jag var tvungen att tända den för att se hur det såg ut. Det lyste så vackert så den får nog förbli tänd. Annars har jag första advent som startdatum. Kram

  SvaraRadera
 4. Jag kommer ta fram stakar och stjärnor på fredag, eftersom jag är ledig hela dagen då. Går liksom inte att vänta ända till söndag. Och finns ingen anledning heller, tycker jag. Nu är det ju så himla mörkt och vi behöver verkligen ljuset. Så tänd du! :) Kram Maja

  SvaraRadera
 5. Jag har nog tjuvstartat rejält, förra veckan tog jag fram ljusstakarna här i stan och dom har fått lysa sen dess på natten släcker jag dem förstås och i kväll kom stjärnorna fram och igår plockade jag fram på landet ljustakarna i fönstren, dom lyser så vackert att nog kan man tjuvstarta med lov.
  Ha det så bra!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. En liten Melody puffade så mycket på mig att jag skrev en massa fel!
  Gör ett nytt försök:
  i år verkar det fritt fram att tända adventsstjärnor och elljusstakar när man
  känner för det! När vi åkte hem från Småland i går var det flera hus som hade
  adventsbelysning i fönstren än som inte hade!
  Kan man införa sommar och vintertid så kan man väl flytta på tiden för när
  man ska tända stjärnorna!
  kram M.E

  SvaraRadera
 8. Klart man får tjuvstarta. Jag håller med att bor man på landet så är det så himla mörkt. Vi behöver det där mysiga för att "stå ut". Jag har dock inte hunnit ta fram våra stjärnor och stakar. Blir till helgen. Vi måste upp och krypa på vinden och det är ju så mörkt när man kommer hem från jobbet om dagarna.
  Kram Carola

  SvaraRadera
 9. Nä här tjuvstartas inte. Inte riktigt i alla fall. Vi har ju vår basar på fredagskvällen och DÅ tänder vi alla ljusstakar så det är adventsfint när vi kommer hem sena kvällen. Fattar du att det redan är advent ??? Jag tycker att hösten gick svindlande fort. Kanske för att vi var en sväng i London.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 10. Jag ska försöka stå ut till på fredag men då åker ljusstakarna fram. Bor ju också ute på landet och i kolmörkret, ja, det är rena rama kolgruvan, faktiskt. Man tar emot alla nytillkomna ljus med stor tacksamhet.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 11. Jag ser att en del tjuvstartat. Här hos mig kommer dom nog fram vilken dag som helst, men vill städa först. Behöver makens hjälp med det och han jobbar några extra skift nu fast han har ledigvecka, men innan fredag ska vi väl ha fixat adventsfint.Det behövs extra ljus nu känns det som. Vissa dagar är det så mörkt hela dagen när det är mulet ute.
  Ha en fin kväll.
  Kram ♥

  SvaraRadera
 12. Ja du vet ju redan vad jag tycker, hur jag muttrade när jag såg att grannen på andra sidan gatan satte fram sina ljusstakar i söndags - en vecka för tidigt! Det är sak med ljusslingor och stjärnor men ljusstakarna är ju så starkt förknippade med advent (tycker jag) att i alla fall inte jag kan med att tända dem förrän på fredag kväll - vilket i sig är en tjuvstart men fredagen hör i alla fall till den helgen och man vill ju kunna njuta av myset innan det är måndag och man ska åka och jobba igen.. Jag har monterat upp de två nya stjärnorna på fot idag med nya lampor, kontrollerat att de funkar men sen får resten vänta till fredag. Men vad jag längtar! Kramis!

  SvaraRadera
 13. Jag satte upp mina adventsljus idag och var bara tvungen att tända, så mysigt det blev. Måste ha lite som uppmuntrar nu så här i den mörka tid som är.
  Ha de gott och en fin 1:advent önskar jag du får

  SvaraRadera
 14. Ja nå klør det i fingrene etter å finne frem alle adventlysene , men jeg venter til fredag , hahaa det er jo i morgen ! Fin dag til deg ! Klem

  SvaraRadera
 15. Nix.
  Och inte bryr jag mig ett endaste dugg heller,
  om det tjuvstartas, eller inte med adventljusstakar och stjärnor i fönstren.

  Kramen Eva

  SvaraRadera
 16. Här är granarna tända - vi bor på landet och det finns inte ett endaste gatljus. Maken är ensam hemma i helgen och ska hänga upp stjärnor och ställa fram ljusstakar i fönstren.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 17. Idag har jag tänt stjärnan
  ha en fin advent
  kram Rosa

  SvaraRadera
 18. Jeg gjør som jeg selv vil, det gjorde jeg da jeg bodde i by og det gjør jeg nå også herute på landet. Kommer snøen tidlig og høsten er fin så tennes ofte julestjernen 1. desember, i år har det regnet i ukesvis og mørket her ute i skogen har føltes så tungt og trist. Julestjernen fikk derfor tennes for et par dager siden. Resten av julepynten setter jeg ikke opp før om et par uker :). God helg, klemmer fra Pam

  SvaraRadera
 19. Här tjuvstartar vi inte. Alla grannar verkar ha en tyst överenskommelse att vi tänder fredagen eller lördags morgon.
  Härliga bilder i din header.
  Kram Anette

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!