söndag 15 september 2013

Sista versen på sommaren


De senaste dagarna har  ljuva september verkligen visat sig.
Jag har gått omkring och njutit av de sista varma vindarna,


plockat de sista sommarblommorna


tagit upp årets skörd av potatis


plockat några tomater varje dag


 beundrat de självsådda penseérna mellan de fula stenplattorna


de har fått de mest skiftande "ansikten"


klippt av mogna kvistar  av våra druvor


som har växt sig gigantiskt mot den varma väggen på ladan


kollat om solrosorna hinner att slå ut innan höststormarna viner
och välter omkull de långa stjälkarna
 kanske, kanske hinner de slå ut


sett att gullriset slagit ut.

Nu är det nog dags att plocka fram höstjackan
för idag blåser det kalla vindar
och regnet har smattrat på mina nyputsade fönster.

Men den fina varma sommaren 2013 kommer 
i alla fall jag att minnas länge.

18 kommentarer:

  1. Ja, den här sommaren kommer man minnas länge! Dagen började med regn här, men på eftermiddagen fick vi sol och värme igen, så alla innebestyr de stannade upp! För klart man måste ut och ta tillvara på de sista sommartimmarna! Nästa helg blir det Småland igen och hoppas verkligen att det inte ska regna hela tiden!
    Kram
    M.E

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder visar du som vanligt ( ja förutom en bild i ditt förra inlägg ;)
    Det är skillnad på klimatet i vår stuga och här hemma, det skiljer 28 mil men ändå stor skillnad. Här hemma är marken täckt av gula löv. I stugan var det nästan inga gula löv.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  3. Vad massa fina blommor och ätbart ni har!! En himla massa vindruvor, gör ni eget vin???;)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilka ljuvliga bilder och vilken massa vindruvor.
    Regn har vi inte haft här i södra Finland med en ganska så hård blåst, tur att vi inte var ut på sjön idag. Jag håller med dej att en så här fin sommar som vi haft så glömmer vi inte i all hast.
    Ha en bra början på veckan!
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera
  5. Vilka färger!
    Och hjälp vilken druva!!!!
    Snälla, hur ska jag göra med min nya spetiga vindruva som jag har i kruka i vindfånget? Klippa ner? Låta vara?
    Tar emot att klippa ner det som växt (ca två meter sen jag köpte den i somras) men när man läser om hur man ska göra så fattar jag verkligen ingenting... jag och växter, du vet.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  6. Ja nu är sommaren slut, men den har varit både lång och underbar. Så mycket fina blommor du har. Önskar dig en fin ny vecka!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  7. Fantastisk som druene vokser hos deg! De må virkelig trives der i solveggen. De kalde vindene har kommet hit og gule høstblader virvles rundt i luften når jeg er ute og går med hunden. Deilig å gå tur om høsten, kle seg godt. Komme inn i varmt hus og lage varm te og fyre i ovnen. Høsten blir enda deiligere når sommeren har vært så fin, og man har fått nyte litt sol og varme en stund. Gode varme sommerminner er viktige å ha med seg inn i mørketiden. Jeg er ikke så glad i de korte mørke dagene om vinteren, lyset blir mer og mer viktig for meg med årene. Du må ha en fin uke. Klemmer Pam

    SvaraRadera
  8. Visst sjunger det på sista versen nu men det gör inget! Vi är så nöjda med denna underbara sommar! Min utsikt från skrivbordet, där jag nu sitter, är över lilla parken utanför och det har börjat glöda av alla höstfärger, jättevackert! Jag gillar hösten också... lugnet och den krispiga luften, regnet och det tidiga mörkret. Det ger mig ro!

    Kramar och ha en fin vecka.
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  9. Den sista versen är vacket, tycker jag. Vilken otroligt fin bukett du fick ihop av de sista blommorna. Kramis

    SvaraRadera
  10. Är det fler plantor av druvorna? För det där var en idé som skulle kunna passa oss med en spalje mot husväggen.

    SvaraRadera
  11. Javisst måste man komma ihåg denna varma sköna sommar...denna fantastiska växtlighet som varit och värmen, som innebär att fönster och dörrar kan stå öppna, att man kan gå ut i bara tofflorna och utan tröja...sånt vill jag minnas...och att vår Astrakan bar frukt för första gången, dessa underbart goda äpplen!! jag hoppas att man kan ta fram detta när snöstormen viner utanför och kylan kryper ner mot 15 minus...fast det får man ta då...
    Vilka härliga sommarbilder du visar!! Så mycket druvor ni har, helt otroligt!!! Vilken kraft det finns hos dom små penséer, det är så mysigt när dom kommer upp lite här och var och jag har absolut inte hjärta att ta bort dom. Så mysig liten vovve!!!

    Ha en fin dag!!
    kram lisa

    SvaraRadera
  12. Ja, den här sommaren glömmer man nog inte så lätt.. Jättefina bilder från din trädgård..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  13. Åh så mycket vackra bilder. Och lilla vovvan - himlans söt bild på henne! Solrosen ser jättehäftig ut så där, hoppas den slår ut! Kram till dig lilla mamma, ser fram emot att träffa dig om några timmar!

    SvaraRadera
  14. Visst är det härligt att kunna skörda från eget land. Vi tar upp lite efter hand här. Det känns inte riktigt färdigt än. Fantastiskt vilken vindruvsväxt du har. Så gott. Kram Eva

    SvaraRadera
  15. Vilken fin trädgård du har och hur mycket frukt och grönsaker som helst. Druvor har du oxå de ser fantastiska ut. Ja en sådan sommar vi haft i år kan jag inte komma ihåg vi hade senast, och inte minst vilken sen sommar/höst.
    Kramiz camilla

    SvaraRadera
  16. Å så masse fine saker du viser frem ! Veldig moro å kunne høste inn frukt og grønt fra hagen ! Jeg var i Sverige i helgen og synes at det var mye varmere der enn her i landet. God natta klem .

    SvaraRadera
  17. Det har sannerligen varit en fantastisk sommar! Vilka vackra bilder du bjuder på! Kram!

    SvaraRadera
  18. Ja visst har sommaren varit underbar och vilka ljuvliga bilder du visar
    kram Rosa

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!