måndag 25 februari 2013

Godiskakor på burk

Kul  att ni gillade mitt förra inlägg med mitt gamla recepthäfte.
Det är ett häfte med flera goda gamla recept,
som jag ofta använder .
Jag har inte bakat  kakor sen före jul.
Vi har  fortfarande kvar av dom.
Men i lördags hade jag sån lust att baka.
Så då blev det några sorter.
En helt ny sort, choklad-och lavendelbiscotti.

En liten tjuvkik in i burken ser väl smaskigt ut, va?
Vill ni ha receptet?
Hacka 100 gr mörk choklad (jag tog 70%)
och 2,5 dl mandel grovt.
Blanda med 150 gr mjukt smör
0,75 dl honung
1 ägg
2 tsk torkad lavendel och 2 dl strösocker eller
2 dl lavendelsocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Knåda ihop till en smidig deg och dela på tre delar.
Rulla ut till längder och lägg på bakpappersklädd plåt.
Platta till något.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna något och dela i 2 cm bitar.
Sänk ugnsvärmen till 140 gr , 
vänd snittytan uppåt och låt torka 15 minuter
eller tills de känns helt torra.
Jag kommer att göra dom fler gånger
men då gör jag nog fyra längder,
tyckte de blev lite stora.
Givetvis kan du använda vanligt strösocker
om du inte har lavendelsocker.
Jag gjorde det i somras på lavendel från trädgården
och hade sparat i skafferiet.
Det blir en speciell smak och en underbar doft .

10 kommentarer:

  1. Du er så påfinnsom og flink !!!!! Lavendelsukker ... waaaaw ! Dette må jeg også prøve på . Takk for oppskrift på Lavendelsukker og deilige kaker . God klem til deg .

    SvaraRadera
  2. Mmm biscotti är blad det godaste jag veeeet! Fast jag har aldrig smakat med lavendelsmak. Är lite skeptisk om jag ska vara ärlig men får nog tacka ja om det bjuds ;-) Och sicken fin burk, du! Puss å kram!

    SvaraRadera
  3. Ja, vilken rolig bakbok! Först läste jag bakpulverTEKNIK men sen såg jag vad det stod, en gammal goding, verkligen. Och din kakor här verkar ju supergoda, det är roligt att baka och jag är alltid tacksam för recept!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  4. Detta såg riktigt gott ut. Har bara gjort mandelbiscotti innan men dina blev jag nyfiken på. Lavendelsocker hur gör du med det?? hade varit kul att testa till sommaren.
    Ha det gott
    Häls camilla

    SvaraRadera
  5. Å vad smaskigt. Jag som har slutat med kakor...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  6. Svar
    1. Helt sagolikt goda blev dom! L smaskar som bare den. Smakar mest choklad, bara lite, lite lavendel. Kramis

      Radera
  7. Å så goda de såg ut! Inte bra när man är hungrig som ett djur :)Får testa till födelsedagskalas nästa vecka kanske.

    SvaraRadera
  8. MUMS va gott. Men som vanligt är många recept med nötter och mandel o s v. Fast man kan säkert ta bort just nötterna.
    Nu måste jag fortsätta läsa lite, har inte suttit vid datorn på ett tag. Kramiz Jaja

    SvaraRadera
  9. Ser riktigt gott ut det här och nu har jag sparat receptet. Tack för att du delar med dig.

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!