torsdag 11 oktober 2012

Vilseledande reklam


För ett tag sedan fick vi ett erbjudande med posten om halva priset på synundersökning hos den optiker vi senast var hos. Dessutom skulle man få ett par progressiva glasögon för 2.495:-.
Och ett par till utan kostnad och ge bort ett tredje par (hoppsan!)
Eftersom mannen i huset känt ett tag att synen försämrats nappade han på erbjudandet.
Så igår var det dags för undersökning.
Jag följde med till den lilla staden för att fönstershoppa. Vovven var förstås med. Hon nosade på alla lyktstolpar och på människor som gick för nära. Så det är inget större nöje att ha henne med. Dessutom blåste det en riktigt kylig vind från havet trots att solen sken.
Det blev att återvända till bilen  efter en halvtimme och invänta mannen
Kostnadsförslaget han hade med sig gällde nya glas till den gamla bågen.
Och priset: 9000:-
Tala om vilseledande reklam!

4 kommentarer:

 1. Näääeee fy faj, säger jag. Hur sjutton kunde det bli så dyrt?! Och då hade han ju redan bågen sen innan.. hutlöst! Men vilket underbart foto på vackra bågar! Kram!

  SvaraRadera
 2. Så hutlöst! Men, handen på hjärtat, minns du någon reklam som faktisk stämmer, som ger det där den utlovar? Det skulle väl möjligtvis vara diskmedelsreklamen för YES, säger alltid det när den är på tv, att "Ja, den där reklamen ljuger i alla fall inte!" Ha en finfin torsdag! Kramis

  SvaraRadera
 3. Men fy så dåligt! Tänk att företag allt för ofta kommer undan med ett sånt där beteende.
  Verkligen trist!
  Min man nappade på ett erbjudande om gratis synundersökning. När han sen bad om att få receptet för att köpa glasögon på nätet till en bråkdel av priset glasögonen hos den optikern kostade ville de först inte lämna ut receptet. Min man fick hota med konsumentombudsmannen innan de gav med sig.

  Nej, man ska banne mig hålla det man lovar!

  hoppas din make hittar en bättre optiker.
  Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!