onsdag 7 maj 2014

En dag i regnets tecken

Idag tappade jag lusten till allt!
Kallt,  regnigt och mörkt.
Inte ens vovven ville gå ut.
Mitt slipande och målande på byrån blev det inget med.
Sov alldeles för länge.
Hela dagen blev fel.
Nu har jag tänt ljus för att få lite mys.

Så här när dagen är nästan slut tänker jag på vad som blev gjort.
Lite matlagning med potatisplättar som huvudrätt.
Har ni gjort det någon gång?

 
Då ska jag tipsa att om du får lite potatismos över så spara det.
Blanda i ett ägg, ungefär 1 dl vetemjöl och mjölk tills det blir en lagom smetkonsistens.
En halv tesked bakpulver gör att plättan får lite volym.
Stek i smör på svag värme tills den får en gyllenbrun färg!
 

 
Enkel och god mat, serverad med hemgjorda köttbullar, råriven morot och lingonsylt.

När jag i eftermiddag kände att det inte skulle bli någon byrå målad idag 
blandade jag ihop filmjölksbröd.
Så nu är två limpor snart klara att tas ut ur ugnen.
Blir du nyfiken på receptet, klicka här
så kommer du direkt till mitt recept.
 
Nu hörde jag precis i väderrapporten att det ska regna i flera dagar till.
Så jag hinner nog måla på min byrå
innan det är dags för trädgårdsarbete igen!



20 kommentarer:

  1. Potatisplättar är gott. Brukar "medvetet" koka för mycket mos så jag kan göra plättar till kvällsmat.
    Det regnar hos mig med. Men det behövs.
    Kram från Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Jajamän, visst blir det potatisplättar alltemellanåt, men det är ett tag sen och man blir ju rätt sugen när man ser dina bilder...
    Det regnar här med. Har varit ute mellan skurarna och krukat upp växter till marknad. Om jag bara hade haft vett att gå in i tid, men jag har nog varit blöt i stort sett hela dagen.
    Perfekt väder annars för bak, matlagning och byråmålning.

    Ha det fint
    /Anette

    SvaraRadera
  3. Åååå det ser så godt ut , det skal jeg jammen prøve ! Jeg har også hatt en sånn dag i dag , litt tung og har ikke hatt lyst til noen ting. Her har det vært 4 grader i dag og bare regn og det er meldt regn enda flere dager , så da må vi vel få nok regn tenker jeg . Om noen dager er det meldt 12 , 14 varmegrader , så da blir det bedre tenker jeg . God natta klem til deg .

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet!
    Vi måste få ha sådana dagar också, eller hur? Men det blev en del gjort i alla fall, baka gör jag alltför sällan liksom att måla.

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  5. Javisst har man gjort potatisplättar, många ggr. jag kan ta fler ägg och smaksätta med någon krydda vi gillar t.ex. färsk timjan, kan även riva en halv lök i så blir det mer smak m.m.
    Barnbarn gillar det, så i stället pannkakor blir till detta mera matiga, sen tar vi stekt falukorv till.
    Ikväll bakade jag små rosenbröd som jag ska ha till festen på lördag (kollegorna).
    Jag kanske är den enda som är glad att det regna, naturen behöver regnet och det är bättre så här en den förbaskade frosten, så låt det regna på och rensa luften.
    Man har rättigheter att göra ingenting, känner man inte för nåt, ja då vilar man med att typ läsa en bok. Hela livet har vi jagat på med allt, nu äger vi tiden, så nej inga sura miner nu.
    Precis som du tända ett ljus och mysa med vovven och kanske med gubben om han syns till.
    God natt/ Eva


    SvaraRadera
  6. Potatisbullar, som mor kallade dem, åt vi ofta hemma. Och jag har fortsatt traditionen, även om det inte blir så ofta nuförtiden. Mina barn älskar dem!
    Dessa iskalla dagar läser jag. Har börjat läsa om Rosamunde Pilchers roman Snäcksamlarna... för kanske femte gången sen jag köpte den -89. Min älsklingsroman! Hon har skrivit flera men denna första är bäst enligt mig. Läs den, låna på bibblan, du blir helt fascinerad...

    Kramar från Eva-Mari, som ställt Syskonstjärnan i söderfönstret nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Jag behöver bara gå till mitt eget bibliotek för där står den boken!! Det var många år sedan jag läste den, så det kan nog vara dags igen. Jag är dålig på att läsa om mina gamla böcker trots att de är bra. Jag var tvungen att kolla och jag har flera böcker av henne. Också en av hennes son Robin Pilcher! Läs den om du inte gjort det! Kram

      Radera
  7. Jag förstår precis. Tappar också lusten när vädret trycker ned en. Idag kändes det ljusare och varmare, men varning för åska. Jaha , ut med alla viktiga sladdar ur väggen då. Här blev det bakning igår . Mina tekakor är älskade och behöver fyllas på stupiett. Idag ska jag koka höstsoppa. Känns helt rätt !!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  8. Åh ja, potatisplättar....vilka minnen! Och mycket lingonsylt till det! Ja fy för tråkdagar men ibland behövs dem, som sagt, så man uppskattar alla andra roliga dagar! Idag regnar det inte hos oss, det har till och med torkat upp en del. Skönt. Men jo, det kommer mera. Men det vet du ju mamma, att efter regn kommer solsken! :-) kramis!

    SvaraRadera
  9. Hihi, jag har läst allt av både Rosamunde och sonen Robin, alla är jättebra men ingen slår Snäcksamlarna tycker jag! Måste nog göra ett inlägg och tipsa om boken... tror jag!

    Ha en fortsatt skön dag och lyckliga du som har den i hyllan, läs om den du:)
    Kramar igen!
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  10. Vi kan visst också vänta oss regn i flera dagar framöver, så det får bli lite inomhuspysslande i stället.

    SvaraRadera
  11. Jag är glad att det kommit regn. Dels så jublar alla blommor över lite extra väta, dels så slipper man det mesta av allt detta pollen. Och du verkar ju ha fått till en del saker i alla fall, haha.
    Ha en fin kväll.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  12. Ja men hur tråkigt får det bli, även om det är välbehövligt både för växter och pollenallergiker så är det ju så himla mycket roliga när solen skiner och det är åtminstone några grader varmare än nu ;)

    Kram Kina

    SvaraRadera
  13. Är också bra less på vädret. Just nu är det sol-regn. Men inte känns det bättre för det. Det är väl liksom i väntan på bättre tider. Får pyssla om mina krukväxter istället. Och städa... det är ju fredag. Då ska man göra helg-fint... ;-)
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  14. Jaa, du, såna dagar kommer ibland .
    Men du var ju duktig som både gjorde potatisplättar och bakade bröd!
    Har aldrig gjort eller ätit potatisplättar men det låter och såg jättegott ut så det måste jag prova någon dag , tack för receptet!

    Skön helg
    Kram Anncarhrine

    SvaraRadera
  15. Ja vissa dagar liksom kommer aldrig igång...Likadant här idag, fast några goda poatisplättar har jag då inte åstadkommit för det...Skyller på vädret, att arbetslusten försvinner, och att mungiporna hänger lite nedåt idag...
    Ha det så gott!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  16. Så gott med potatisbullar...mina barnbarn gillar det mycke
    ha en fin helg
    kram Rosa

    SvaraRadera
  17. Idag har jeg også tent lys, ja og fyrt i ovnen også faktisk. Potetkakene ser gode ut. Lykke til med malingen av din byrå, her venter en gammel gyngestol på ny pute. Klemmer Pam

    SvaraRadera
  18. vad gott :) det är längesedan jag åt det, mamma gjorde sådana
    kramar

    SvaraRadera
  19. Ja nog stannar man helst inne i dag , jag gör också för mycke mos för att kunna göra plättar (funkar fint utan ägg också ) ha det bra Karin

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!