torsdag 15 maj 2014

Liljekonvaljer


 Dagens vägkantsbukett blev en bukett med liljekonvaljer.


Från en solig nyupptäckt plats.
Vägen hem gick jag med näsan nedborrad bland de fantastiska väldoftande knopparna.
Buketten hamnade i min egenmålade vas med linnéor.

Har Du plockat konvaljer ännu?


22 kommentarer:

 1. Åh lijekonvalj både vackra och väldoftande, än har jag inte plockat några.

  SvaraRadera
 2. Liljekonvaljer doftar såå gott!
  Jag tror nog att det går minst två veckor förrän vi har liljekonvaljer här i södra Finland,
  blad finns det rejält av så nu kommer säkert blommona också.
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken fin bukett. Jag har inte plockat Liljekonvall i år,men snart blommar mina Femöringar! Ha en fin kväll! Vh.Anne-Mari

  SvaraRadera
 4. Så fint! Åh minns när vi brukade gå till sommarhemmet och plocka liljekonvaljer, du och jag :-). Mysigt! Jag har inte sett några ännu, brukar tyvärr missa en hel del blommor här där vi bor. Hmm har inte plockat en enda blomma i år när jag tänker efter, det är bara M som har, hihi. Kramis!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig bukett du har plockat, så fint. Ha en bra kväll Kain

  SvaraRadera
 6. Här växer inget ännu. Förutom tussilago och lökar i väldigt gynnsamt söderläge. Men björken knoppas och idag såg jag att Rönnen startat också. Ja och så sälgen förstås. Men nu ska det tydligen komma värme så då smäller det väl till. Det går verkligen snabbt när det startar här.

  Nästa vecka är jag ledig måndag och tisdag. Då har jag planerat och bestämt att det ska vara fint väder! Ska greja ute och fika gott på altanen hade jag tänkt. Vi får väl se hur det blir med det :)

  Jag jobbar i helgen. Hoppas du får en fin helg!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 7. Oh, så sött och jag känner doften ända hit! Och vilken vas! Har du målat den själv? Konstnär är du ju.
  Nej, jag har inte plockat konvaljer ännu, dom har liksom stannat upp lite grand, men idag har det varit lite varmare så kanske dom kommer igång.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Så fint.
  Här, har liljekonvaljerna inte slagit ut i blom än.

  Kramen Eva

  SvaraRadera
 9. Besökte mor idag och hon hade massor med liljekonvaljer i sin trädgård! Nu hade hon nog inte uppskattat om jag plockat där, men stoppade ner näsan och luktade gjorde jag! Och så blev jag så klart superallergisk för liljekonvalj är en av de blommor jag inte tål. Men åh vad de är vackra och så gott de doftar!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 10. Jeg skal ut å plukke Liljekonvaller i dag tenkte jeg . De vokser her i hagen min også , men de har ikke kommet så langt ennå. Jeg har et fast sted jeg pleier å plukke på , og der er det myyye . Så gøy , de er jo helt fantastiske !!! God helg til deg og klem !

  SvaraRadera
 11. Ja! Fast min bukett var mycket mindre, fortfarande bara knopp här!

  Ha en härlig helg!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 12. fantastiskt med liljekonvaljer,måste ge mig ut och plocka
  Ha en skön helf

  SvaraRadera
 13. Jo jag har en lite bukett inne nu. De är verkligen på gång här i backen. Ju längre upp på åsen man kommer, desto längre stjälkar har dom... Underbara!
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 14. Jag har också en bukett här vid min dator och det doftar ljuvligt. Ha en solig och fin helg.

  SvaraRadera
 15. Kikar in och önskar dig en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 16. Här har vi inte plockat några liljekonvaljer, dom har inte kommit så långt ännu. Det måste väl ändå vara en världens vackraste blommor :)

  Kram Kina

  SvaraRadera
 17. Här har dom inte kommit upp ännu och jag hoppas på att dom ska göra det snart. Lite värme till så står dom nog där i all sin prakt.
  Mycket vacker bild .
  Önskar dig en toppen dag.

  SvaraRadera
 18. Nej, jag har inte plockat liljekonvaljer och vet inte om de kommit upp än hos oss. Har inte kikat på ett tag, eftersom det varit ett hiskeligt regnväder sista tiden. Sen plockar jag inte in några heller, eftersom jag är doftöverkänslig och klarar inte doften. Förr gjorde jag det, för de är så fina.

  Det var en fin vas du har målat. Jag gick också på porslinsmålning för många år sen och har också en liten vas jag brukade använda när jag plockade in små buketter.

  SvaraRadera
 19. Nej har inte varit och kikat. Men ska försöka ta en promenad och kika imorgon. Syrenerna ska just slå ut så det borde väl komma liljekonvaljer också. Men femöringarna blommar så fint.

  SvaraRadera
 20. Det var ingen dålig vägkantsbukett!
  Jo, jag har också en bukett men den får stå utomhus på ett trädgårdsbord för jag tål numera inte lukten även om de ju doftar fantastiskt. Tråkigt, men det är bara att gilla läget.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 21. Jag njuter också av en liten bukett liljekonvaljer, blir alldeles lyrisk när jag hittar ställen dom växer på.
  Ha de gott/kram

  SvaraRadera
 22. Underbara liljekonvaljer !! För mig betyder de MORS DAG för jag brukar alltid få en stor bukett då. Ja du leverpastej och tablett skulle säkert funka, men Ajax´har haft inflammation i bukspottskörteln ifjol och fick en släng nu med så han får inte äta något fett. Vi trixar med allt möjligt. Han är faktiskt riktigt pigg igen.
  Kram Eva

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!