söndag 4 maj 2014

Inomhusdagar

Vad ska man göra när man tappat lusten för trädgårdsarbete?
För det är så kallt så man måste ha vinterjacka på sig.
  Mitt råd är att hitta på något man länge gått och funderat på att göra.  
Visserligen står här en byrå som ska målas,
men sonen som är här över helgen, har riktigt bra luktsinne.
Så målarpenseln får ligga där en ligger, rentvättad av mannen och vänta.

Men en massa gamla uttjänade påslakan ligger också och väntar.
Så när termometern bara visar några plusgrader och vinden blåser isvindar,
tog jag fram ett påslakan och letade reda på min tjockaste virknål, nämligen nr. 10.
Först klippte jag bort alla sömmar.
Sedan har jag fått ut remsor på ungefär 2 cm:s bredd i en låååång remsa.
Jag har rivit och rivit i massor!
Och virkat i dagarna tre, när jag haft lust
och nu är remsan slut!
Det bidde en rund matta, 54 cm i diameter, men den blev nog lite liten i mitt tycke.
Vilken tur att jag har ett påslakan till!
Jag får nog fortsätta ytterligare några dagar. 
Så det gör inget om vädret är dåligt!
Fast ingen skulle bli gladare än jag
 om det kom lite fint vårregn och sedan lite lagom värme.
 P.s. Kompletterar med en förebild på påslakanet! D.s.

14 kommentarer:

 1. Se där ja! Skithäftigt! Men åh, jag kan ju inte låta bli att försöka se hurdant påslakan det var.. haha.. jag ser det halvt om halvt för mitt inre men kan ändå inte riktigt minnas.. hur som helst så älskar jag idén och tycker det var en utmärkt syssla du tog dig an! Själv har jag tvättat och hängt undan vinterjackorna (jag vågade! nu får det vara slut med vinterm eller hur!?) och planterat om lite blommor. Av misstag råkade jag vara lite för hårdhänt mot en Sankt Paulia som skulle delas, jag hoppas den överlever.. annars blir jag ledsen. Ha en mysig kväll! Kramis!

  SvaraRadera
 2. Mattan blev fin, det är bra med återanvändning.
  Man har fått kläda sej med varma kläder igen på nytt, när man nu redan hade börja söka fram tunnare.
  Trevlig söndagskväll!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 3. En sådan där matta började jag på en gång, men jag hade nog för liten virknål för jag tyckte det var riktigt jobbigt! Här har det blivit två utedagar med vindjackan på! Det ser ut att bli regn i veckan, så jag kände att jag var tvungen att ta tag i lite grovjobb i trädgården. Nu ligger det två utslagna hundar vid mina fötter för de har varit med hela tiden och inte vilat många minuter.
  Själv kommer jag nog inte ha lika lätt att somna i kväll…
  Kram M.E

  SvaraRadera
 4. Så perfekt att sitta inne och virka för det är attans så kallt trots sol. Bra att återanvända påslakan för det blir ju många remsor. Jag håller på med ett liknande projekt fast plastkassar. Det är lite trögt men med den stora virknålen går det ändå hyfsat. Många kassar går det åt. Men var hade de annars hamnat ? Jo till soppåsar.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Så fin matte du lager ! Jeg prøvde meg på det der i fjor men den ble veldig krøllete og rar . Ja herlighet , først hadde vi sommer temperatur og deretter kom isvinden og kjølige dager og netter . Her er det meldt regn fra i morgen i en hel uke , så hagestell frister ikke. Ønsker deg en fin dag ! Klem

  SvaraRadera
 6. Jättefin matta, inte tillstymmelse till vågor eller bubblor och ett bra sätt att återanvända påslakanen. Antar att du är lite om i virkfingret nu... hårt att vikra med trasor.

  Ha detf fint
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Så vackert! Önskar att jag var duktig på sånt. Är det svårt att riva? Är det smygmaskor du gör?

  Hos mig damp det faktiskt ner ett par snöflingor när jag trädgårderade i går :/

  Hoppas att du får en fin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättelätt att riva, gäller bara att vara försiktig i hörnen och klippa upp det nya "spåret" Jag virkar med fasta maskor hela tiden och ökar med två i samma om det bubblar sig. Jag virkar runt, runt, utan att markera början på varvet, hur enkelt som helst och faktiskt inte så tungt.

   Radera
 8. Jättesnygg matta. Så platt du lyckades få den. Det är alltså trixet att öka när det bubblar sig? det var ett bra tips. Virka o sticka, ja det kan jag ju så klart göra. Funderar på vad ägna allt tid till, då regnet kommer... kylan är väl ganska ok, det är bara att klä lager på lager,,, (van sen häst-ägar-tiden) men regnet, näe då ska man vara inne. Har alldeles för mycket tid... så är det när man är gräsänka och pensionär... kommer nog att försöka städa lite i uthusen, men det låter betydligt mysigare att sitta inomhus och pyssla med nåt trevligt handarbete.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 9. Så snygg den blev ...kanske måste pröva att virka en om jag kommer ihåg hur man gör...det är så många år sen jag virkade sist
  kram Rosa

  SvaraRadera
 10. Så fin mattan blir!! Önskar jag hade tänkt så när jag slängde en massa gamla påslakan efter barnen, hade ju blivit lite minnen invirkade i den samtidigt.
  Ja inte är det någon värme direkt för trädgårdsarbete. Här visar termometern på +8 idag, men det känns betydligt kyligare. Har varit ute några vändor med blommor som ska vänja sig så sakta, men det är snart dags att plocka in dom igen. Vilket jobb man skaffar sig med sina odlingar...
  Ha en skön fortsättning på veckan!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Men vilket kanontips för kalla dagar, den blev ju jättefin och man blir lite nostalgisk. Såna där mattor var ju lite "inne" när en annan var liten :) Vi får hoppas att värmen snart kommer åter.

  Kram Kina

  SvaraRadera
 12. Din matta blir jättefin.. Jag har gjort många liknande mattor men nu håller jag på med en fyrkantig i stället.. Inget får ju förfaras så jag tar tillvara allt jag kan..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 13. Vilken bra idé att ta hand om gamla påslakan. Mattan blev jättefin och jag är sugen på att göra en sån också :-).

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!