Det här är en favoritlimpa som jag har bakat i två år, det går åt en massa olika ingredienser.
Har man bara allt hemma så blandar man ihop det hela på en kvart
De första gångerna blandade jag ihop degen i assistenten, men det går ganska fort för hand.
Det tar två timmar i ugnen, men det blir verkligen gott.
Det här behöver man till två limpor:
1 liter filmjölk
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade valnötter eller hasselnötter
1/2- 1 dl hackade torkade aprikoser
ungefär 1/2 dl mörk sirap
Skeda över smeten i två 1 1/2 liters avlånga formar.
Grädda 1 timme i 200 grader.
Sänk värmen till 175 grader och täck bröden med aluminiumfolie.
Efter ytterligare 1 timme är bröden klara.
Låt stå invirat i duk att vila i ca 5 timmar.
Att baka en sådan här regnig grå dag är en lisa för själen.
Ser god ut. Går den att baka utan russin och aprikoser? Gillar inte sånt.. men frön o nötter går bra.
SvaraRaderakram elsamarianne
Åhh vad fint! Heja dej! Mysiga bilder och fina brön ;-) Kanske skulle prova detta någon gång ju! Kramis!
SvaraRaderaHej EM! Det går säkert bra att utesluta frukterna, jag har visserligen bara glömt att ha i russinen...
RaderaOch Fina! Brödet går jättebra att frysa, jag brukar skiva det innan jag fryser in det, då är det lättare att plocka fram bara någon skiva i taget! Kram!
Vilken fin och trevlig blogg jag hittade fram till!;-) Det där brödet ser väldans gott ut! Mums FILibabba:-)Tittar nog säkert in snart igen om jag får... Ha en strålande dag! Kram från Norge
SvaraRaderaBikarbonat ??? Er det det samme som bakepulver eller gjær , som vi sier i Norge ?? Det så kjempedeilig ut ! Koselig blogg du har . Jeg slenger meg på...Hilsen Sidsel
SvaraRaderaNej det är inte samma som bakpulver, det passa bättre till sura degar, alltså när man har filmjölk, det är natriumvätekarbonat NaHCO3.Lycka till!
RaderaTakk , da skal jeg prøve å finne ut av det . Ser supergodt ut ! Jeg finner ingen følgerfunskjon hos deg ??
SvaraRaderaPeriodvis bakar jag mycket och det här receptet ska jag spara!
SvaraRaderaSå fina the och sockerburkar du har. Apropå fint, ljusmanchetterna har jag köpt från Lisbeth med bloggen De Signe.
Tack för receptet!
Kramar
Cia