Igår bakade jag bullar.
En plåt fick bli släta bullar.
Tack vare Jesper Långströms fantastiska bagarknep
lyckas jag få bullarna sådär fluffiga som en semla ska va!
Så det blev en semla och kaffe framför tv:n i går kväll!
Förresten, säger ni semla eller fastlagsbulle?
Semla! Det andra är helt enkelt för svårt att säga... Åh men det tog i alla fall tills nu innan ni började med semlor, var det far som fick nys om vilken tid på året det är? ;-) Gud vilka fina, fluffiga bullar, de ser härliga ut! Fina foton du tagit, man blir liksom fikasugen fastän man precis ätit mat. Kramis!
SvaraRaderaHär säger vi semlor och jag tror att jag alltid har gjort det, men inte helt säker.
SvaraRaderaJösses så gott det ser ut! Vill ha en på direkten. Mycket godare än tårta!
Men vad är bagarknepet? Det undrar jag!
Kram M.E
http://www.svt.se/gomorron-sverige/semlor-i-morgon-ar-det-fettisdagen Här hittar du Jesper Långströms recept på goda fluffiga semlor! Det är speciellt jäsningen som jag tagit efter!
RaderaFastlagsbulle sa vi alltid hemma, fast man hör och läser mest semla tycker jag. Om jag också skulle baka några bullar i veckan ???!!! Det är ju så himla gott. Vad är det för bagarknep du fått av Jesper Långström ??
SvaraRaderaKram Eva
Kolla föregående kommentarssvar! Så hittar du hans knep!
RaderaSemla utan tvekan :) och jag skulle nog kunna ta en av dina de såg väldigt fina ut. Karin
SvaraRaderaSemla, säger vi i Dalarna. Men vadå, vilket knep? Det vill vi veta:)
SvaraRaderaSkön söndagskväll!
Kramar från Eva-Mari
http://www.svt.se/gomorron-sverige/semlor-i-morgon-ar-det-fettisdagen Här kommer länken igen till Jesper Långströms recept och knep!
RaderaÅh, så gott! Jag säger nog bägge delar, om vart annat. Eller fettisdagsbulle. Eller hetvägg om jag får för mig att ha den i djup tallrik med varm mjölk...:-) Vilken ny fin header du har förresten! Suck..jag har samma gamla vanliga header som jag haft sedan starten, kanske dags att byta ut den?... KRAM
SvaraRaderaMums....semla säger vi här i hörnan. Ja dom såg verkligen goda ut.
SvaraRaderaNu önskar jag dig en fin vecka, Kram Maria
Vi pratar nog om fastlagsbullar, här i södra Finland.
SvaraRaderaHa det så bra!
Kram, Monica från MINA TVÅ HEM
Semla låter mer som " kaffebröd" och fastlagsbulle när man äter den med varm mjölk!
SvaraRaderaJag som inte kan baka köpte mig en " mini" till kaffet i söndags. Syndigt gott! :-)
Ulla ( i Norrköping)
Ååå det ser veeeldig godt ut !!! Jeg sier boller jeg , hehhee. Men du bullar og semlar er det samme det vel ??? Også med krem da , det var søndagskosen sin det ! Fin mandag til deg som kanskje har noen bollerester igjen til i dag . Klem
SvaraRaderaSemla :)
SvaraRaderaKramen från Eva
Semla. Ååååå vad sugen jag blir, ser jättegoda ut!
SvaraRaderaFin kaffepanna du har.
Kram ♥
Semla blir det nu, men jag har sagt fastlagsbulle förr.
SvaraRaderaVilken vacker röd kaffekanna, kanske är den gammal som du sparat, gillar den.
Kram må fint/ Eva
Jag säger semla
SvaraRaderavilken fin kaffepanna
kram Rosa
Här heter det semla, eller här i huset iallafall...Sen ska det vara "riktig" semla, de där nya varianterna som kommit...nja, det är nog inget för mej!!
SvaraRaderaKram kram
Hej! :o)
SvaraRaderaSemla säger vi! Har hört ytterligare ett namn på dessa bullar. Hetvägg. Har väl nåt att göra med att man förr åt dem tillsamman med varm mjölk. Min svärfar åt alltid semlor på det sättet.
Ser väldigt gott ut! Får nog ta och baka lite någon dag :o)
Kram
Monika
Nu har jag missat något, jag har inte ätit en enda semla i år. Ja, jag säger semla. Kanske jag ska baka efter receptet till helgen, tack för det!
SvaraRaderaKramar
Cia