onsdag 12 juni 2013

I gullregnets tid När gullregnet blommar i vår trädgård
då har även första vallmon slagit ut.
 
Och då blommar gräslöken.

 Den första lobelia-blomman visar sitt ljuva ansikte.


Och jordgubbsplantorna blommar för fullt.

Och prästkragarna vajar i vinden vid husgaveln.Då ömsar snoken sitt skinn i vår gräskompost
och då är det riktig SOMMAR!


17 kommentarer:

 1. Måste medge att jag har aldrig sett ett sådant vackert träd i blom förut och inte skulle jag ha vetat vad de hette heller. Man lär sej varje dag något nytt. Vackra blomsterbilder. Tänk om vi alltid skulle ha en sådan årstid som det nu är, men då skulle vi förstås inte njuta av det lika mycket som vi gör nu.
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt vackert med gullregn! Visst är det härligt när man inte kan hålla räkning längre på allts om blommar i trädgården. ;-)

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Nydelige bilder av skjønne blomster og trær ! Dette kan du virkelig altså !!! Det siste bildet var litt skummelt da . God natta til deg og klem !

  SvaraRadera
 4. Det var ett stort gullregn du har. Jag har två mindre, som tyvärr inte blommar i år och jag vet inte varför. Grannens blommar väldigt fint. Annars har jag samma saker i min trädgård, förutom den där vallmon som har en ovanligt vacker färg och inga ormskinn har jag hittat i trädgården.

  SvaraRadera
 5. Men mamma! Så fina bilder och så äcklar du till det med ett snokskinn i slutet! Haha! Åh NU vet jag hur gräslöksblommor ser ut. Då hamnar gräslök genast på listan över saker jag vill ha i vår framtida trädgård. Så himla vackra. Idag regnar det och det är skolavslutning i kyrkan här intill.. lite synd om barnen är det allt. Men solen kommer säkert snart igen! Kramis!

  SvaraRadera
 6. Här får jag håla med Fina! Underbara blombilder, men det där snokskinnet hoppade jag över snabbt, för ormfobin är en av anledningarna till att det nu alltid bor ett par gummistövlar i bilen! Och idag kommer stövlarna väl till pass även inne i Västervik! Ser ni oss på någon gata så hojta till!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 7. Wow vilket magnifikt Gullregn, otroligt vackert! Fina somriga blombilder men snokskinnet var ingen större prydnad:)) Som tur är har jag inte träffat på några ormar här hos mig än!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 8. Gullregn är så vackert, men man måste ha blivit rejält varnad/skrämd som liten, för varje gång jag ser dom så tänker jag tankar om dödsfarliga växter, död o förintelse... så djupt sitter varningarna i. Det fanns massor av gullregn på den gård vi var på sommartid...
  Gräslöken däremot ger bara goda vibbar...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 9. Härliga sommarbilder ..förutom ormskinnet då ..har inte sett några än ..är glad så länge jag slipper dom
  ha en bra helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 10. Jag tycker så mycket om gullregn, vilket träd du har, helt underbart vackert!
  Och så mycket annat fint också! Härliga bilder och härlig tid.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Hei :)Stikker innom for å ønske deg en nydelig helg. Så skjønne bilder, sommer på sitt beste. Gleder meg til jordbær med is, sitte og spise det ute i hagen. Her regner det idag, men det trengtes så det er nok bare bra. klemmer fra Pam

  SvaraRadera
 12. Oj så vackert, den gör verkligen skäl för namnet gullrgegn!
  Så mycket vackert att njuta av och lagra för gråare dagar!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 13. Fint det är med sommar..... ja ormens skinn blev också vackert..(fast jag är livrädd för ormar) =O)
  KRAMIZ Jaja♥

  SvaraRadera
 14. Jisses vad vackert!!!
  Önskar dig en trevlig helg
  Kram
  AC

  SvaraRadera
 15. åh vad mycket vackert, på vår resa till Örebro i tisdags såg vi också blommande gullregn, de är verkligen vackra
  kramar

  SvaraRadera
 16. Åh, så stort och vackert gullregn! Jag älskar det och planterade ett för många år sedan som inte klarade en av vintrarna. Nu blir jag påmind och ska försöka plantera ett i år igen. Så fina bilder, ja inte de två sista då...tycker det är otäckt med ormar och även den för trånga och torra kostymen!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 17. Vilka fina bilder du tagit. Men usch för ormar, finns ju trevligare djur. Fast jag har faktiskt ätit pytonorm....var inget vidare faktiskt, segt och smaklöst!!

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!