Under höstarna här bakas det många päronpajer.
Vi har ju lyckan att ha fyra stora gamla päronträd.
På den tiden när jag arbetade inne i den lilla staden och mannen gick hemma
överraskade han mig ofta med en päronpaj.
Receptet vill jag dela med mig av här.
Jag skalar och klyftar ett gäng päron så de täcker botten i en pajform.
Jag smälter 100-125 gr margarin i en gryta.
Mängden beror på hur stor form jag använder.
Min fina Bruka pajform som jag använder här är inte så stor.
När margarinet smält tillsätter jag
1 msk grädde, 1 msk ljus sirap och 1 dl socker
blandar allt och tar grytan från spisen.
Därefter tillsätter jag
1 1/2 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker.
Rör ihop allt till en smet och klicka över päronen.
Om man gillar nötter kan man hacka 1/2 dl hassel-eller valnötter grovt och strö över.
Sätt ugnen på 200 grader och schysst in i ugnen, ca 20 minuter.
Servera lite ljummen med gräddig vaniljsås.
Det här var en repris från förra året,
men visst är det pärontider nu!
Det här var en repris från förra året,
men visst är det pärontider nu!
Tänk päronpaj har jag nog inte ätit. Det kanske jag skulle testa. älskar ju pajer av olika slag.
SvaraRaderaSnart sängen för mig så godnatt. Kram Maria
Så fint! Paj smakar gott ur den formen, minsann! Fina bilder. Gulligt av far att baka lite paj med. Brr vad jag frös igår, idag blir det till att kolla efter en ulltröja på stan! Kramis!
SvaraRaderaSå underbart gott der ser ut. Är så förtjust i päron. Men här finns de bara i affären... och paj är inte min prioritet just nu. Här kör vi sallad så det står härliga till...
SvaraRaderakram elsamarianne
Det ser ju himla smarrigt ut!
SvaraRaderaDet får jag skriva av. Vi har två päronträd men vi fick inga päron i år. Men förra året hade vi hur mycket som helst.
Ha en fin tisdag!
Kram Bodil.
Päronpaj har jag faktiskt aldrig smakat! Det låter smaskens! Vilken underbar man då, som överraskar med paj till frugan!:-) Ha en strålande dag! Kramis
SvaraRaderaVilken mysig blogg du har! När jag ser huset, omgivningen och ditt sinne för pyssel och heminredning, så känner jag att vi bara mååååste åka och hälsa på er snart! Kram systerdotter Lotta
SvaraRaderaNi är så välkomna! Kul att du skrev en kommentar.
RaderaJag som är världens pajälskare har faktiskt aldrig ätit päronpaj. Tack för receptet! :) Och åh vilken fin form du har! Alltså pajformen menar jag. Din form har jag inte en aning om ;)
SvaraRaderaKram Ann-Louise
Vad gott det låter!!
SvaraRaderaMmmm den skal jeg prøve ! Takk for oppskriften. Klem
SvaraRaderaJag var precis inne på Melody and M.E's blogg och såg detta recept. MUMS! Det måste jag prova. Ser supergott ut.
SvaraRaderaHa en fin dag
Kramar
Lene