tisdag 1 december 2015

December- julmånaden.

 
 December är här
och jag får byta bilden på min almanackstavla.
Byta den till den vackraste på hela året.

Vi kommer att få en riktigt vacker dag här i södra Sverige.
Klarblå himmel och som man säger
en blek decembersol kommer att visa sig.

Här går tiden sin gilla gång.
Några större julförberedelser har inte gjorts.
Jo jag fyllde den här burken med pepparkakor igår.


Bilderna är från förra året.
Mina tankar rinner iväg hur det var då.
En liten vovve som låg i sängen bland kuddarna
och julnallarna som brukar vara där..


I år kommer nallarna att få vara där ensamma...

 
 Förhoppningsvis ska det bli en god jul i år ändå.
Man får leva på de fina minnena.

14 kommentarer:

  1. Nog är saknaden och vemodet där även om den största sorgen lagt sig när jag tänker på min lilla Nisse. Förstår dig så väl. Nu har jag ju Maja att älska men alla mina saknade djur har ett eget rum i mitt hjärta för alltid.
    Månadsbilden minns jag att du visat förr, så nostalgisk och vacker!

    Ha en fin dag hos dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Ja då går vi in i sista månaden på året. En underbar månad om man frågar mig. Den börjar på bästa sätt, med min födelsedag hihi.
    Vilken vacker burk du har pepparkakorna i.
    Lilla söta vovven. Man saknar verkligen de små älsklingarna. Men som du sade, du har fina minnen och de får man vårda ömt.
    Ha en fin dag kära du

    Kramar
    Lene

    SvaraRadera
  3. Fick just din kommentar... kul att det gick att tillverka ett vantmått! Det ska jag banne mig göra, man har ju mått som aldrig används, tack för tipset!

    Kram igen!

    SvaraRadera
  4. Du har så rätt.......den bilden är den allra vackraste!
    Minns den så väl från skoltiden.............
    De fina minnena får man vårda ömt, så som du gör med din lille vovve.

    Det var väldigt vackra burkar du har till pepparkakorna.
    Jag har en vacker burk där jag alltid förvarar vårt hemmagjorda julgodis i.
    Det har liksom blivit tradition att godiset ska vara i den burken.

    En del av den tappade blogglusten tror jag beror på att så många fina bloggare slutat.
    Man saknar många..............
    Sedan så har ju instagram verkligen tagit över.
    Tur att vi ses där i alla fall!

    Ha en bra dag nu,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  5. De väcker minnen de där gamla almanacksbilderna och december månads bild är verkligen vacker!
    Å så de där små liven som delat våra steg under sina år här på jorden.....jag förstår att det måste kännas tomt utan er fina mjuka lilla hund. Även om mina ögon fortfarande kan tåras när jag tänker på vår taxfröken som lämnade oss för över 3 år sedan så har vi ju vår taxherre Rocky kvar som fyller vårt hus med sina tassande steg och krumbuktande glatt svansviftande lilla kropp. Utan honom skulle det verkligen kännas tyst och tomt, men sen är det ju ett ansvar och viss bundenhet också att ha hund, där måste man välja.
    Varma kramar
    Birgitta

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Såå tråkigt för er att vännen inte är kvar, förstår såå väl din saknad, det gör ont!!
    Hoppas ändå att du kan få en fin jul!
    Kram Marie-Louise, Houseofmaalvi/gamla Lövkojan bloggen:)

    SvaraRadera
  7. Vilken fin pepparkaksburk du har, den ser så gammaldags ut med det där motivet. Jag gillade också stjärnan du visade i ditt förra inlägg!

    Jag lider med dig när du skriver att det blir tomt där bland nallarna den här julen, för även om jag har mina små älsklingar kvar just nu så är det sådär tomt det kommer att bli en dag :-(. Ibland får jag höra att jag skämmer bort dem med god mat och liknande, men jag brukar tänka att den dagen de inte finns längre kanske man ångrar allt man inte gjorde?

    Förr i tiden brukade jag alltid gå på adventskonsert i kyrkan, men det är en tradition som jag helt kommit av mig med. Något jag kanske borde ta upp igen! :-)

    Ha en fin vecka!

    Många kramar
    Bitte

    SvaraRadera
  8. Vilken fin burk riktigt julig. Ja man saknar dom fyrbenta vännerna när dom inte finns mer. Trots att jag har en ny hund så saknar jag den förra, ett år sedan hon somna in. Varje kväll säger jag god natt till henne och min mamma. Nu skall jag strax åka till jobbet, önskar dig en fin dag.
    Kramen

    SvaraRadera
  9. Så koselige julebilder av flotte gammle kakebokser og av vesle søtnosen ! <3 Du , hva om du ønsker deg en liten vofs av nissen / tomten til jul i år ??? Hva , det var vel en god ide ! Sønnen min og jeg var hos dyrlegen for noen dager siden og måtte avlive hunden hans på bare ni måneder , da den var svært syk og hadde et tredobbelt stort hjerte , åff det var så vondt ! Stakkars vesle Hugo ! Jeg har hatt hunder hele livet og jeg kommer alltid til å ha hund , enda så gærne de er ! :) Ønsker deg en fiiin dag ! Klem

    SvaraRadera
  10. Håller med dig, årets vackraste månadsbild. Och jag blir lite vemodig när jag ser dina hundbilder. De är ju så kära ens husdjur. Vi är lite ledsna för katten Eddie har inte varit hemma på två dagar. Vi har letat sååå. Han brukar alltid vara runt benen. Kanske har han dragit iväg med en annan katt som vi sett honom med. Hoppas han snart står där vid dörren igen.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  11. Ibland känns det för kyligt och tomt ändå, trots de fina minnena...

    Kram

    SvaraRadera
  12. Oh, lilla vovven, ja, det tar hårt det där......Ibland kan man nästan inte ens titta på gamla bilder på dom som man har haft förmånen att vara matte för....
    Burken är så fint och innehållet så gott!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  13. Desember alt, nå går tiden fort! Ja det blir tomt i huset uten hund. Vår er 7 år nå og jeg håper vi får ha han lenge. De to forrige vi hadde ble begge syke i løpet av tre mnd. og måtte få slippe.En valp er nok ikke noe dumt ønske til jul.
    Ha en fin førjulstid!
    Vh.Anne-Mari

    SvaraRadera
  14. Åhh, jag blir tårögd när jag läser om din saknad. Julie (var det så hon hette?) hörde också liksom till din blogg. Jag förstår dig så väl, känner också en oerhörd saknad efter min hund.

    Varmaste kramen till dig /Cia

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!