onsdag 15 oktober 2014

Det är inte bara en dans på rosor...


Det är inte bara en dans på rosor att bo på landet.
 Det kan också vara en dans på en väg fylld av koskit, därav varningen.
Den sattes upp i går kväll för bonden här körde gödsel med sin nya spridare.
Och massor med fast kodynga hamnade på vägen han färdades på.
Så på kvällen kom en bil med blinkande lampa på taket
och ur kom en gubbe med spett och skylt och satte upp den här vid vägkanten.
Det gäller att veta hur nya saker fungerar!!

Den där skorstenen på bilden i mitt förra inlägg var det många som gissade rätt på.
Visst är det avgasröret på vår gamla TRAKTOR!

Nu regnar det av och till här idag, så jag hoppas koskiten regnar bort.
Vi tog en annan väg på hundpromenaden idag....

 

15 kommentarer:

 1. Ja vi har mye "godsaker" her på landet , men kumøkk er bare helt nydelig i forhold til det mange bønder bruker å gjødsle med , nemlig menneske møkk , den skitten lukter det grusomt av !!!I dag har jeg pusset vinduer , fønster i stue og kjøkken i det triste været vi har i dag . Jeg vil jo helst ha sol jeg også vet du ;) God ettermiddag til deg og klem !

  SvaraRadera
 2. Jodå här kan koskit också hamna på 'bonnavägen', men att det blir så mycket så man behöver sätta upp en skyllt, nej det har ännu inte hänt. Men man vet aldrig . . . .
  Det är inte kul att få den skiten på hjulen och sen stänker det runt under den också, blää ......

  Ja då fick jag rätt med avgasaröret på traktorn, tänk vad jag har lärt mig sen jag flyttade hit på landet. Det händer även att man får köra det gamla skrället, *fniss* (gammal men bra att ha.)

  Må så gott på landet/ Eva

  SvaraRadera
 3. Haha....ja det var ju en ovanligare anledning till varning för halka :)
  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Här skulle vi också behöva en sådan där skylt även om vår bonde inte gödslat vägen, men en massa lera har hans stora maskiner dragit upp på vägen och så ösregn på det. Hundpromenaderna får starta med en biltur till bättre vägar!
  Svar:
  Vi kommer förhoppningsvis sälja huset vid havet till våren, men vi vill hitta en mäklare nu så vi kan planera försäljningen. Visst är det mycket jag kommer att sakna, men också en hel del som jag inte kommer att sakna.
  Mäklaren körde hit efter sin GPS som visade vägen över bondens gård och han kom ut och skällde ut henne och sa att hon inte fick passera där utan vända om och köra runt.
  Hon hade en bil utan reklam och hon hade kunnat vara en väninna till mig!
  Hon förstod nog varför jag vill sälja!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 5. Inte roligt med koskit eller lukten när det är utspritt på åkern, mycket bekant.
  Hänger man ut tvätt samma dag som koskiten är utspridd på åkern så luktar all tvätt illa, så det är ingen vits att föra ut den då.
  Men ha en bra dag trots detta!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 6. Ingen höjdare när det körs koskit, halkigt blir det. Ingen höjdare när dom kör omkring med sina tunnor med grispink heller. Inte för att det blir så halt men det luktar vedervärdigt.
  Ha en fin fortsättning på kvällen.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 7. Vi har en liten bit till närmaste gärde där det sprids, och numera så är de utarrenderade till en annan bonde som tar en annan väg dit. Förr fick man hoppa över högarna på väg till brevlådan, och de åkte bort o fram här utanför och spred en härlig doft... eller ja, det luktade. Nu känns det bara om vinden ligger på. Till det bättre alltså...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 8. Ha,ha, att slira omkring i koskit kan inte var kul vare sig i bil eller på promenaden. Här var det lera på vägen idag, det är väl något med bönderna nu då.
  I Schweiz har de varning för halt väglag på grund av överkörda grodor, stackars grodor! Då kör jag hellre i det som kommer ut från korna, men så klart, lukten!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 9. Jag känner igen detta. Och när det händer här får man gå i slalom med hunden. Han har fått för sig att det som ligger på vägen är godis. Tviii !!!
  Kram från en annan lantis Eva

  SvaraRadera
 10. Kanske inte så kul med koskiten, men tänk så härligt och fritt ni bor! Snart regnar bajset bort... eller så fryser det fast! Gillar bilden med traktorröret i ditt förra inlägg, ja blombukettbilden också.

  Ha en finfin dag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 11. Men så det VAR traktorn.. jag trodde det var nåt annat bara för det.. så dum jag är.. jaja.. tokigt att bonden gör vägen sladdig med skit, undrar vad han sa när han ringde "jag har skitat ner vägen, kan ni komma och sätta upp en varning för halka-skylt?" Fotot på skylten är väldigt snyggt, för övrigt! kram!

  SvaraRadera
 12. Usch ja, där jag bodde förut fanns ju en grisfabrik i närheten, måste alltid kolla vilken vind det var innan jag hängde ut tvätt. Ja, där har jag ännu en fördel att jag flyttade till staden.
  Kram från en före detta lantis.

  SvaraRadera
 13. Hoppas kobajset regnat bort på vägen hos dig nu!
  Usch då, det doftar inte gott heller kan jag tänka..............

  Kul med varningsskylten, men bra.

  Önskar dig en fin kväll,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 14. Här är det lera och svingödsel på vägarna. Det blir alltid så på vår och höst när bönderna plöjer. Men någon sladdvarningsskylt har jag aldrig sett till. Inte så kul när det luktar svingödsel om bilen när den står i garaget... ;-) Men det är trots det en stor fördel att bo på landet.

  Vilken fantastisk sommarbukett du fortfarande kunde plocka i trädgården. Härligt!

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 15. Det var inte dåligt att få en skylt för koskithalka! Har aldrig hört nåt liknande. Här har vi tre bönder som kör skit. Två sätter en ära i att inte skita ner vägen. Det har till och med hänt att de städat upp när det tappats skit. Den tredje tappar mängder och utanför den gården skulle det verkligen behövas varningsskylt.
  På tal om skit har jag just bärgat två lass finfin gödsel som ska ligga till sig hos svärfar.Kommer att vara lagom bränd till nästa år och är guld värd.
  Fin lördag önskar jag dig
  Anette

  SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!